Închide

Retrospectivă Actual: ce merită să reciteşti din 2018. Recomandările lui Mihai Prodan

Actual de ClujTop News by Mihai Prodan - dec. 30, 2018 0 446

O retrospectivă subiectivă și personală a articolelor publicate în 2018 care, considerăm noi, merită recitite și la sfârșit ori, după caz, început de an.

„Șapca lui Ceaușescu” din Mărăști, ajunsă salon de bronzat, trebuia să fie post de control pentru „milițieni”. „A fost ca un șoc pentru arhitecți”

Cea mai veche piatră de mormânt din Cluj e în centrul orașului și nu în Hajongard. Ce spune inscripția

VIDEO Cum au construit comuniștii un apartament prezidențial pentru Ceaușescu la Cluj, folosit de dictator o dată, doar ca să se spele pe mâini. Imaginile de pe terasă sunt cele mai spectaculoase din Cluj

Care a fost primul film turnat la Cluj acum o sută de ani, de care nu mai știe nimeni

Ciudata epopee a filmului turnat la Cluj în 1958, cu Dem Rădulescu, Grigore Vasiliu Birlic și Puiu Călinescu, lansat după zece ani

MULTIMEDIA Am vizitat ultima fabrică deținută de Stat din Cluj înainte să fie alungată după 100 de ani, pentru interese imobiliare. „Indiferent unde am merge, tot Clujana ar rămâne; ăsta e brandul fabricii”

Cum a organizat Clujul prima „conferință de IT” din țară, în urmă cu decenii, de la care a început cibernetica în România. Constantin Bălăceanu-Stolnici: „vă pot spune că a un fost lucru foarte important”

Cum a luptat Clujul cu ciuma în Evul Mediu

„Eram colegi de școală și vecini. Au fost duși și ei. Nu ne-am mai văzut niciodată. Nici el, nici mama lui n-a venit acasă din Auschwitz”. Cutremurătoarele mărturii ale deportării evreilor din Cluj

Cine e ziaristul care laudă Clujul în The Economist: „Aici am văzut un optimism real despre viitorul orașului. În general cred că acesta nu e cazul în mare parte din restul României”

Cum a intrat armata română în Cluj în ajunul Crăciunului, în 1918, după terminarea Marelui Război

Citește și:

Retrospectivă Actual: ce să recitești din 2018. Recomandările Cosminei Fernoagă

Retrospectivă Actual: ce să reciteşti din 2018. Recomandările Kristinei Reştea

Retrospectivă Actual: ce să recitești din 2018. Recomandările lui Cătălin Suciu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.