Închide

Activist din Cluj: „Chiar dacă podul Răsăritului a ratat o subtraversare pietonală și ciclistă care să lege parcurile Feroviarilor și Armătura, tot pot fi amenajate scări și gradene la apă”

Actual de ClujActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 26, 2024 0 1639

După ce a testat la final de săptămână noul loc de joacă din Parcul Feroviarilor despre care au spus că e cel mai bun din Cluj, activiști din Cluj militează pentru scări și gradene la apă în zona noul pod rutier Răsăritului.

„Am zis în trecut că putea fi păstrată mai multa vegetație, dar parcul, că e totuși un parc, arată bine, unele minusuri fiind la relația cu apa. Dinamica de la locul de joacă, de la locurile de joacă în general de la noile amenajari, arată că pe viitor ele pot fi mai mari, mai atent luate în considerare”, a arătat că activistul Adrian Dohotaru.

Activistul militează public, în cadrul inițiativei Someșul Nostru, pentru scări și gradene la apă, în zona Podului Răsăritului, chiar dacă amenajarea deficitară a podului a ratat o subtraversare pietonală și ciclistă care să lege parcurile Feroviarilor și Armătura. „Am testat, e plăcut să stai în weekend chiar lângă apă, când nu e trafic auto pe pod. Paradoxal e că deși podul nu își punea problema accesului la apă, ești mai aproape de apă decât în parc, unde tema de proiectare a avut explicit ca temă accesul la apă. Dinspre Parcul Feroviarilor poți ajunge mai ușor, dar e înclinată panta. Dinspre partea opusă nu se poate ajunge deloc. Ar merita niste amenajări temporare sau permanente ca sa ajungi la apă, dar și dat gardul podului la o parte, măcar o parte, unde accesul e blocat complet. Amintim că la Apele Române, Primăria și proiectanții nu au cerut până acum pentru avizare variante de poduri cu subtraversare, deci nu e opoziție de principiu”, a arătat Dohotaru.

vezi și:

Activiștii din Cluj laudă lucrările din Parcul Feroviarilor, aflat încă în șantier de modernizare: Sunt mai multe plusuri decât minusuri

foto: captura video Emil Boc/Facebook, Adrian Dohotaru/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu