Închide

Activiștii din Cluj laudă lucrările din Parcul Feroviarilor, aflat încă în șantier de modernizare: Sunt mai multe plusuri decât minusuri

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 01, 2023 0 1087

Mai multe imagini de pe șantierul Parcului Feroviarilor au fost postate pe rețelele de socializare de activiștii de la Someșul Nostru. Aceștia spun că, cu o lună înainte ca acest parc să fie redact în circuit pentru publicul larg, există foarte multe amenajări de lăudat, comparativ cu celelalte zone cu vedere la Someș modernizate sau în proces de modernizare în Cluj-Napoca.
La final de septembrie început de octombrie, Parcul Feroviarilo arată cam așa:

Parcul Feroviarilor, sursa Somesul Nostru/Facebook

Parcul Feroviarilor, sursa Somesul Nostru/Facebook

Parcul Feroviarilor, sursa Somesul Nostru/Facebook

Parcul Feroviarilor, sursa Somesul Nostru/Facebook

Parcul Feroviarilor, sursa Somesul Nostru/Facebook

Parcul Feroviarilor, sursa foto: Somesul Nostru/Facebook

„Ne-ar fi plăcut să comunice cu Someșul cu maluri mai line. De pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător să vedem zone umede cu stufărișuri, alei permeabile, alei cu dale și iarbă ori flori. Trunchiurile de copaci la râu au fost idee bună ca sa avem priveliște la apă. Spre deosebire de Parcul Armătura, decizia salutară a arhitectului a fost de a nu tăia copacii la râu, chiar daca s-a defrișat cam invaziv in parc. Ne-am implicat din 2008 ca parcul sa fie preluat de Primarie de la Ministerul Transporturilor, cam mult până la redare în circuit și s-a acceptat cu scopul de a susține dezvoltarea imobiliară, care pune pe piața acum apartamente extrem de scumpe si cladiri mult prea înalte folosindu-se de bunuri publice pentru profit, în condițiile în care noi ne-am implicat cvasivoluntar pentru bunuri comune. Totusi, sunt mai multe plusuri decât minusuri. Unul dintre parcurile copilăriei noastre este acum disponibil pentru noi, pentru copiii noștri, dar să sperăm că si pentru multe alte vietăți la acest spațiu public verde imens pe care il vedem la râu, un parc al Someșului la nivel metropolitan, continuu, o infrastructură verde-albastră, care ne va scoate din poluarea și stresul zilnic. În momentul de față, culoarul verde albastru la Someș, realizat cu Soluții Bazate pe Natură, este cea mai generoasă idee de spațiu public verde din Romania”, au arătat activiștii de la Someșul Nostru.
Primarul Emil Boc arăta la finalul lunii august că Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare, va fi gata până la finalul anului 2023, după lucrări de modernizare gestionate de Nord Conforest (după un proiect al biroului Asiza al arhitectului Vlad Rusu, câștigător al unui concurs de soluții) începute în 2021 și o investiție de 9 milioane euro cu TVA inclus.
Detalii:Cum arată Parcul Feroviarilor cu patru luni înainte de finalizarea lucrărilor de modernizare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu