Închide

Emil Boc: „Va trebui să reluăm licitaţia pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu. La licitaţie s-a prezentat o singură firmă, iar oferta a fost descalificată”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 20, 2021 2 1186

Singurul ofertant la licitația pentru contractul care vizează  „Lucrări de amenajare urbană, strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente” a fost descalificat. Primarul Emil Boc a anunțat că, probabil, Primăria va fi nevoită să reia procedura de licitație. Deocamdată în sistemul online de derulare a licitațiilor, procedura apare încă nefinalizată.

„Va trebui să reluăm licitaţia pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu. La licitaţie s-a prezentat o singură firmă, iar oferta a fost descalificată de comisia de evaluare, pentru că nu a întrunit prevederile legii”, a anunțat primarul Emil Boc la ședința Consiliului Local din 20 ianuarie.

Deocamdată raportul final al comisiei de licitație al Primăriei nu apare pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și nu se știe daca el va fi sau nu contestat de firma descalificată.

Raportul final al licitație și comunicarea tezultatului către ofertant s-a făcut în 16 ianuarie, după cum a explicat Ovidiu Cîmpean, director în Primărie pentru Actualdecluj.ro. El a mai spus că rezultatul licitației nu a fost deocamdată    contestat. În ceea ce privește motivele pentru care Diferit a fost descalificată, reprezentantul Primăriei a spus că ele vor aparea în SEAP, odată ce colegii vor trimite toate documentele finale din cadrul procedurii spre a fi afișate.

La licitația „Lucrări de amenajare urbană, strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente” scos la licitație de Primăria din Cluj a depus ofertă doar firma Diferit.  Criteriul de evaluare a vizat prețul ofertei (90%) și componenta financiară, adică garanția oferită pe lucrare (10%). Perioada minimă de garanție din caietul de sarcini este de 3 ani. Contractul este evaluat la peste 38,5 milioane lei și are un termen de execuție de 19 luni, mult mai puțin decât estimările făcute de proiectanți. În prezent, licitația  apare în faza de evaluare financiară pe SEAP. Comisia de licitație este condusă de directorul din Primăriei Ovidiu Cîmpean.

Diferit lucrează deja cu Primăria Cluj de mulți ani și a executat recent sau e în șantier pentru alte lucrări în cadrul unor proiecte cu bani europeni ale municipalității, prima strada smart, Molnar Piuariu, Regele Ferdinand și străzile adiacente sau modernizează Piața Lucian Blaga și alte câteva artere din jurul pieței.

Anul trecut, primarul Emil Boc a emis un avertisment pentru Diferit că o va penaliza dacă nu termină până la finalul lunii șantierul din Piața Blaga, dar și că o pune pe lista rușinii care conține firmele care nu vor mai putea spera la contracte cu municipalitatea. De altfel, în cazul Pieței Blaga, primarul a anunțat că a aplicat penalități deoarece lucrarea nu a fost terminată la timp, dar a lăudat constructorul pentru calitatea lucrărilor.

Contractul pentru zona Kogălniceanu include transformarea și pietonalizarea a zece artere din centrul Clujului și este evaluat la peste 38,5 milioane lei și un termen de execuție de 19 luni. Zona Kogălniceanu urmează să devină pietonală în urma unui concurs de soluții, dar și de artera Iuliu Maniu (strada în oglindă), proiectul fiind suplimentat cu această zonă după ce, în urma bugetării participative, clujenii au cerut să devină pietonală.  Din cele peste 300 de locuri de parcare care există în toată această zonă urmează să mai rămână câteva locuri, mai precis 13, din care cele mai multe pe Kogălniceanu.

Proiectul de modernizare a zonei Kogălniceanu – Iuliu Maniu este cel mai așteptat proiect de pietonalizare din centrul orașului. Pentru el se face lobby de mai bine de 10 ani.Lucrările de modernizare vizează străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, Bolyai Janos, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac, Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor și Iuliu Maniu.

Vezi și: Cea mai frumoasă stradă din centrul Clujului e aproape de pietonalizare. Cine a câștigat concursul pentru transformarea zonei Kogălniceanu-Cipariu și care e viziunea propusă

Ce își doresc pentru 2018 clujenii în oraș prin Bugetarea Participativă

Strada în oglindă devine pietonală cu bani europeni, la pachet cu zona Kogălniceanu

Primarul Emil Boc a avertizat public firma Diferit, după ce clujenii și consilierii locali au început să se plângă că șantierul din Piața Lucian Blaga nu se mai termină și că pune probleme traficului din oraș. Boc a amenințat că o va pune pe o listă a rușinii pe site-ul Primăriei, că nu va mai putea participa la licitațiile cu municipalitatea, dar și că va aplica penalități dacă șantierul din Piața Blaga nu se va termina la finalul lunii noiembrie, potrivit contractului.

Detalii: Boc vrea să facă „lista rușinii” pe site-ul Primăriei cu toți constructorii care nu respectă contractele cu Primăria. „În cărți” sunt firmele de casă ale municipalității

Vezi și: Cât a fost Clujul gol, nu s-a lucrat în centru, în Piața Blaga. Acum Primăria își cere scuze pentru haosul din trafic și le arată oamenilor cum va arăta zona la finalul șantierului

Diferit lucrează cu Primăria Cluj din timpul primului mandat al lui Emil Boc. A înregistrat un vârf de contracte în timpul administrației Apostu. Apoi, cu contestații, a mai înregistrat niște reușite, printre care contractul pentru refacerea podului Traian din Cluj. Firma este și în litigiu cu primăria Florești pe un contract ce ar fi trebuit să aducă o gură de aer traficului pe ruta spre Cluj, centura de sud a comunei.

vezi și: Firma amenințată de Boc cu penalități pentru lucrările din Piața Blaga, singurul ofertant pentru modernizarea de 38 de milioane lei pregătită de Primărie în zona Kogălniceanu

VIDEO Boc, pe șantierul din centru de Ziua Națională. A dat startul iluminatului festiv și a făcut turul Pieței Blaga pentru a inspecta dacă Diferit a terminat lucrările

2 comentarii

  1. Vă rog frumos, nu mai scrieți că strada Molnar Piuariu e ”stradă smart”. NU e. Nu îndpelinește niciun criteriu din ceea ce înseamnă smart. Băncuțele USB și încărcătoarele electrice de trotinete nu fac parte din principiile smart.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare