Închide

Cât a fost Clujul gol, nu s-a lucrat în centru, în Piața Blaga. Acum Primăria își cere scuze pentru haosul din trafic și le arată oamenilor cum va arăta zona la finalul șantierului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 20, 2020 0 1433

Au început lucrările de modernizare în Piața Blaga și pe străzile Napoca, Petru Maior și Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu), a anunțat astăzi primarul Emil Boc. Deja Primăria a anunțat demararea șantierului pe Emil Isac, cealaltă arteră inclusă în proiect și închiderea circulației pe această arteră începând din 20 mai și până în 6 iulie. Boc oferă acum termene pentru lucrările de pe toate arterele din proiect, își cere scuze riveranilor și participanților la trafic pentru disconfortul pe care îl vor trăi vara aceasta în centru și arată imagini cum vor arăta aceste artere la finalul șantierului.

Cum Diferit gestionează foarte multe șantiere ale Primăriei și lucrează în oraș, șantierul de modernizare din proiectul de modernizare a Pieței Lucian Blaga a început abia în luna mai, când lucrările la artera Molnar Piuariu pe care le gestiona tot Diferit s-au apropiat de finalizare. Cât a fost orașul gol, nu s-a lucrat deloc în Piața Lucian Blaga, Petru Maior, Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu) și Emil Isac.

Acum, primarul Emil Boc oferă public scuze și asigură oamenii că „am făcut tot ce a fost legal și tehnic posibil pentru a diminua la maxim termenele pentru desfășurarea lucrărilor”, asigură că „voi monitoriza zilnic stadiul derulării lucrărilor astfel încât firmele implicate să respecte termenele contractuale” și că „vom avea o modernizare demnă de centrul Clujului.”

Primarul a anunțat și termenele de finalizare pentru lucrările din proiect, despre care spune că mai întâi vizează infrstructura (Electrica, Compania de Apă, CFO Integrator (introducerea cablurilor în subteran) și apoi modernizarea efectivă a străzilor.

Pentru lucrările desfășurate de SDEE Electrica Cluj, Compania de Apă și CFO Integrator, teremenele de finalizare sunt următoarele:

– Piața Lucian Blaga: 30 mai
– strada Napoca: 5 iunie
– strada Petru Maior: 5 iunie
– strada Emil Isac: 5 iunie

Primarul a mai spus că lucrările de relocare a rețelelor în subteran derulate de  SDEE Electrica SA (lucrările ) necesită în această perioadă intervenții și pe alte străzi din centru, atât pe partea carosabilă cât și pe trotuare.

Vizate sunt arterele Clinicilor, Victor Babeș, Avram Iancu, Gh. Șincai, Universității, Piața Unirii, Moților, str. Sindicatelor și str. Alexandru Ciurea.

„Având în vedere termenele asumate de companiile de rețele edilitare, respectiv termenul din contractul cu SC Diferit SRL, Primăria Cluj-Napoca estimează următoarele termene integrale de finalizare a lucrărilor de modernizare din acest proiect: iunie 2020 pentru strada Republicii, tronson Napoca – Avram Iancu, septembrie 2020 pentru străzile Napoca, Petru Maior și Emil Isac și 30 noiembrie 2020 pentru Piața Lucian Blaga”, a mai anunțat primarul Emil Boc.

Primarul Boc a furnizat și imagini cu randări făcute de proiectanți prin care să le demonstreze  oamenilor cum vor arăta arterele la finalul lucrărilor.

Șantierul e gestionat de asocierea Diferit-Starcom, contractul fiind de peste 20,5 milioane lei. Șantierul urmează să se încheie la finalul acestui an, lucrările având ca termen de execuție 6 luni, potrivit unui anunț  făcut de Primărie în 12 mai.

Primăria a atribuit la finalul lui 2019, cu o zi înainte de a expira valabilitatea ofertelor, contractul de proiectare și execuție pentru transformarea respectivei zone pentru peste 20,5 milioane lei către Diferit. Conceptul aparține Planwerk. Proiectul este unul cu finanțare din fonduri europene.

Diferit lucrează și pe șantierul Primăriei de pe Regele Ferdinand, Sextil Pușcariu, Emil Zola și Tipografiei – tronson I, tronson III și scuarul CEC, dar și la cel de amenajare a străzii Molnar Piariu, strada promovată ca prima smart din România, lucrări încă nefinalizate. Ambele sunt finanțate tot pe proiecte cu bani europeni.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.