Închide

Cine administrează eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla până la alegerea unui nou episcop

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 20, 2021 0 721

Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla va fi condusă de un administrator eparhial până la data alegerii unui nou episcop, după decesul lui Florentin Crihălmeanu.

E vorba de fostul secretar al arhiepiscopului, preotul Dumitru Marius Cerghizan. Acesta a fost numit ieri în funcția de administrator al eparhiei. Acesta ar urma să se îngrijească ”de buna-cârmuire a acestei eparhii până la data alegerii unui nou episcop”, după cum informează eparhia într-un comunicat.

Preotul Dumitru Marius Cerghizan s-a născut în 8 septembrie 1976, în Bistriţa. A fost hirotonit preot în 21 noiembrie 2006, în Catedrala ”Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, de către episcopul de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, căruia i-a fost secretar eparhial din același an. Este consilier pastoral din 2014 iar din 22 iunie anul trecut este vicar general al eparhiei.

Amintim, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla Florentin Crihălmeanu a decedat săptămâna trecută, după ce a fost confirmat cu infecție cu coronavirus și s-a autoizolat timp de două săptămâni. Citește și:

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a murit. Fusese infectat cu Covid 19

Nici un comentariu

Scrie un comentariu