Închide

Ziua 8. Protestul „#Rezistăm”, acum şi cu ploaie

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 07, 2017 0 322

„Aţi crezut că s-a terminat? Lupta de-abia a început!”. Cu acest îndemn pe reţelele de socializare au fost chemaţi azi clujenii la clasicul protest de seară. Protestatarii spun că guvernul nu mai are credibilitate şi au ieşit şi azi în stradă pentru a-şi spune nemulţumirile. La o săptămână de la „Marţea Neagră”, când ordonanţa „de noapte” a scos în stradă mii de oameni. Şi în această seară clujenii s-au adunat în Piaţa Unirii şi au mers prin centrul oraşului, au aprins lanternele de la telefoane şi au cântat Imnul Naţional. S-au adus scenă şi boxe şi oamenii au putut să îşi împărtăşească părerile.

S-a strigat „Jos corupţii!” sau „Nu cedăm!” şi „Integritate!”

„Suntem toţi puţin obosiţi şi vremea nu ţine cu noi, dar cred că principiile noastre sunt mai importante. Eu chiar sper că încet-încet vom avea o ţară luminată, ca în poza aceea din Piaţa Victoriei”, spune Ami Burulea, care a fost în stradă şi în ziua a opta de protest.

„Acum plecaţi!”
„Am scandat într-o singura voce: ,,Anulaţi, apoi plecaţi!” Cluj, de când lăsăm noi problemele pe jumătate rezolvate? Hai să mergem până la capăt!”, spuneau protestatarii pe pagina de Facebook creată pentru eveniment. Se cere demisia guvernului. „Prin adoptarea ordonanţei 13 marţi seara, a fost adusă o gravă atingere statului de drept şi independenţei justiţiei. Chiar dacă temporar ordonanţa a fost retrasă, acest guvern nu mai are nici o credibilitate în ochii cetăţenilor. Daca ne retragem acum…
Nu exista nici o o garantie ca o astfel de situatie nu se va repeta, iar aparitia ordonantei 9 care permite furtul din bani publici nu face decat sa intareasca aceasta temere”, se arată pe pagina de eveniment creată de gruparea „Corupţia ucide”. Titlul de event: „Acum plecati! Alta întrebare”


  Vezi şi:

FOTO. Cum a fost “Marţea Neagră” la Cluj: imagini de la protestul-maraton din noapte

şi

Ce a spus Curtea Constituțională despre abuzul în serviciu. Explicația clujencei de la șefia Uniunii Judecătorilor

şi

Oameni din stradă. De la creatorul “Caracatiţei” la revoluţionarul cu drapelul

şi

Oameni din stradă. #Rezistăm. “Altă întrebare?”

Oameni din stradă. Ce fac un fost deținut politic și Darth Vader, în aceeași mulțime.

Oameni din stradă. “Cei doi Ioni”: primul protest și amintiri de la Revoluție

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare