Închide

Sloiuri de gheață pe Arieș și Someș detonate de pompieri, riscau inundații

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 07, 2017 0 348

Detonări masive de blocuri de gheață blocate pe râurile din Cluj, cu risc de inundații – de altfel opt gospodării din vecinătatea Someșului, în trei localități din Cluj, au fost deja inundate după creșterea nivelului râului.

Opt gospodării din Dej Triaj, Urișor și Mănășturel au fost inundate în ultimele trei zile din cauza ridicării nivelului Someșului și a blocajului creat de sloiurile de gheață de pe râu; a fost nevoie de detonări controlate cu dinamită, pentru ca râul să nu iasă din matcă și să inunde alte gospodării – pe Someș și Arieș, în zona Turzii: o detonare în zona Dej Triaj și două pe cursul râului Arieș, în zona comunei Mihai Viteazu.

Duminică un saivan cu 80 de oi din zona localității Cornești a fost luat de ape din cauza revărsării Arieșului – inclusiv proprietarii animalelor au rămas captivi între sloiuri, fiind aduși la mal cu barca de către pompieri, relatează turdanews.net.

În zona localității Mica sloiurile de gheață s-au blocat între un mal și celălalt și riscau inundații, dacă nu ar fi fost detonate de pompieri, arată Dej24.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu