Închide

FOTO. Cum a fost „Marţea Neagră” la Cluj: imagini de la protestul-maraton din noapte

ActualitateTop News by Kristina Reştea - feb. 01, 2017 0 580

Fără oră anunţată cu o zi înainte, fără traseu prestabilit, fără autorizaţie – mii de clujeni au ieşit noaptea trecută în stradă, după ce guvernul şi-a trecut, pe ascuns, controversatele măsuri cu efecte în Justiţie. A fost un protest-maraton, fără precedent la Cluj. O nouă adunare este programată pentru această seară, protest la care şi-au anunţat deja participarea aproape 10.000 de persoane. Până atunci, vă redăm câteva imagini cu atmosfera ieşirii pe străzi din „marţea neagră”.

Noaptea trecută . Mulţimea a început să se strângă în Piaţa Unirii după ora 23.00 şi apoi a mărşăluit în noapte: pe Bulevardul Eroilor (jumătatea carosabilă, de data aceasta), Calea Dorobanţilor – Gheorgheni, Th. Mihali -Aleea Slănic – Bulevardul Nicolae Titulescu – Blvd 21 Decembrie – direcţia Mănăştur, cu întoarcere pe sub podul din zona Calvaria – str Primăverii şi întoarcere pe strada Câmpului.

Mii de tineri (şi nu doar) au cerut în stradă demisia Guvernului, în aproape 4 ore de scandat pe străzi. La Cluj au fost peste 10.000, alte mii au ieşit în marile oraşe din ţară.

Vă amintim cum a fost:

FOTO/ VIDEO Au trecut “elefanţii”. Protest de noapte în Piaţa Unirii din Cluj: Jos Guvernul! Update: protestul a cuprins întregul oraş

Imagini de la Cluj:

Fotografii de MIRCEA REŞTEA
DSC_4154

DSC_4086

DSC_4055

DSC_3931

DSC_4295

DSC_4257

DSC_4217

 

DSC_4178  DSC_3949

DSC_3957 DSC_4095

DSC_4128

 

 

Amintim, trei acte normative au fost aprobate de Guvern, la inițiativa Ministrului Justiției, acestea nefiind nici măcar pe ordinea suplimentară de zi a Guvernului din seara de 31 ianuarie: ambele ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codului penal care îi scapă pe unii de dosare. Ţinta principală a nemulţumirilor protestatarilor: măsurile ar fi fost “croite” cu dedicaţie pentru clasa politică, mai ales pentru salvarea lui Liviu Dragnea. A fost adoptat și proiectul de lege privind grațierea care urmează sa fie trimis pentru dezbatere și aprobare urgentă în Parlament. Legile au fost aprobate netransparent şi pe ascuns, reclamă vocile nemulţumite.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare