Închide

Fost ministru PSD și aproape-candidat la Primăria Cluj-Napoca își dă demisia din partid după 21 de ani, acuză conducerea că e „grup infracțional”

PoliticaTop News by Actual de Cluj - feb. 01, 2017 0 6655

Fostul ministru PSD și aproape-candidat al partidului la Primăria Cluj-Napoca, fostul parlamentar cunoscut pentru că a inițiat legea împotriva fumatului în spații publice, Aurelia Cristea, și-a dat azi demisia din partid după 21 de ani, pe fondul protestelor de amploare din țară, de noaptea trecută.

Cristea și-a anunțat demisia pe rețeaua de socializare Facebook și și-a însoțit textul de o captură de ecran unde găsim un mesaj trimis pe telefonul președintelui interimar al PSD Cluj, Horia Nasra. „În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat”, a anunțat ea. „O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri și nopți negre pentru România și pentru noi toți”.

„Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenți. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii (sic-n.red.) ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleași principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare și reconstrucției de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment”, a adăugat ea.

Cine e Aurelia Cristea

A fost candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca până când partidul a decis că e mai bine să sprijinească un candidat independent, în persoana omului de afaceri Octavian Buzoianu.

A fost ministru al dialogului social pentru câteva lunim din martie până în decembrie 2014.

Din 2012 e parlamentar și a inițiat între altele legea ce interzice fumatul în locuri publice închise.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu