Închide

TIMELAPSE Google: Cum a explodat Clujul imobiliar în 30 de ani

IstorieTop News by Actual de Cluj - dec. 05, 2016 0 892

Imaginile satelitare publicate azi de gigantul Google, ce compilează datele a cinci sateliți, arată cât de mult s-a extins Cluj-Napoca – dar mai ales Florești, Gilău și restul zonei metropolitane – din 1984 încoace.

Cea mai spectaculoasă schimbare de peisaj e în comuna Florești, transformată dintr-o banală unitate administrativ-teritorială din vecinătatea Clujului în cea mai mare comună din țară după numărul de locuitori, peste 30.000 – imaginile satelitare arată transformarea masivă a terenurilor agricole în zone de blocuri.

Alte schimbări vizibile în structura orașului Cluj-Napoca și a împrejurimilor sunt construirea centurii Vâlcele – Apahida și a ciotului din Autostrada Transilvania între Turda și Gilău și respectiv între Gilău și Nădășel. În Cluj-Napoca cele mai dinamice zone sunt cele la care probabil vă și așteptați, cartierul Bună Ziua și zona străzii Câmpului.

Dar să vedem imaginile – dacă doriți să vedeți detaliile, folosiți rotița mouse-ului în timp ce cursorul e pe acestea:

Imaginile Google Earth compilate și publicate azi numără, în total, nu mai puțin de cinci milioane de bucăți. „Am combinat peste cinci milioane de imagini satelitare colectate în ultimele trei decade de cinci sateliți diferiți”, explică reprezentanții Google. „Majoritatea imaginilor vin de la LandSat, o asociere de observare a Pământului a USGS/NASA ce a urmărit Pământul din anii ’70. Pentru 2015 și 2016 am combinat imaginile LandSat 8 cu imagini de la Sentinel-2A, parte a Comisiei Europene și a programului de observare a Pământului Copernicus, al Agenției Spațiale Europene”.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu