Închide

[P] Horia Nasra: avantajul PSD Cluj în lupta cu liberalii, integritatea candidaților

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - dec. 05, 2016 2 393

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, unul dintre cei mai tineri candidați la Camera Deputaților (31 de ani), este de părere că partidul său are avantajul de a-și fi desemnat numai candidați a căror integritate nu poate fi pusă la îndoială.  Nasra consideră că social-democrația se bucură de o tot mai largă popularitate în rândul alegătorilor, inclusiv în județul Cluj. În opinia sa, noul Guvern al României trebuie să fie condus de un premier membru al partidului care va câștiga alegerile, un om care nu se va ascunde în spatele etichetei de tehnocrat și care își va putea asuma un program de guvernare bine definit politic.

1. De ce este important pentru liderul PSD Cluj, Horia Nasra, să devină deputat?

De câțiva ani urmăresc cu atenție activitatea parlamentară și legile promovate sau amendate de parlamentari. Există însă câteva puncte gri și legi care pot provoca o dezbatere utilă în societate însă care au fost ocolite în ultimii patru ani și cred că noua legislatură, cu mulți parlamentari la primul mandat, va avea o abordare mai directă, mai deschisă. Reorganizarea administrativă, remodelarea arhitecturii instituționale prin revizuirea Constituției României sunt două proiecte fundamentale care au fost abandonate la nivel de acțiune politică, fiind abordate doar la nivel de retorică. Am sesizat și în această campanie electorală că unii competitori au lansat teme politice periferice. România are nevoie de un proiect de țară, de la A la Z, care să producă efecte sociale și economice pe cel puțin două generații iar pentru asta, din 11 decembrie, trebuie să avem ca priorități reorganizarea administrativă și revizuirea Constituției.

2. Cum explicați faptul ca PSD continuă să se menține în topul preferințelor alegătorilor din Moldova și din sudul țării, fără a reuși să se impună și în județele din Ardeal?

Nu știu dacă este cea mai pertinentă observație electorală. În Transilvania am câștigat alegerile locale în Timiș, Hunedoara, Sălaj, Bistrița și Maramureș. Stânga este pe un trend pozitiv în Transilvania, un exemplu elocvent fiind și municipiile Turda și Gherla din Cluj, unde PSD a obținut încrederea cetățenilor în detrimentul candidaților liberali. Față de ciclurile electorale precedente, există o apetență mai pronunțată față de social-democrație în Ardeal și cred că programul de guvernare al PSD a demonstrat și în această campanie, preocupările noastre pentru îmbunătățirea calității vieții ardelenilor.

3. Ce trebuie sa facă politicianul Horia Nasra, concret, pentru ca percepția clujenilor legat de PSD să devină mai favorabilă, dacă este să avem în vedere că în municipiul Cluj Napoca n-ați avut un rezultat atât de bun la alegerile locale?

O comunicare eficientă a inițiativelor PSD și un discurs echilibrat dar bine structurat de stânga. Sunt foarte mulți clujeni de stânga, însă poate de multe ori am fost prea laburiști în abordare. Există numeroase pungi de sărăcie în Cluj, o problemă reală a marginalilor, abandonați cel puțin în municipiu de Emil Boc, apoi există o reală problemă locativă care a fost ocolită de factorii de decizie locali. Nu trebuie să uităm nici problema gunoaielor nerezolvată de Alin Tișe și liderii PNL.

4. Care sunt atu-urile social-democraților clujeni în disputa cu liberalii?

În primul rând am respectat în integralitate Codul de Conduită și de Etică al Partidului Social Democrat când am votat lista de candidați ai PSD Cluj, toți demonstrând și o pregătire profesională normală. De la acest criteriu am plecat și sunt mulțumit că lista noastră a fost confirmată și de platforme independente, analiza Mișcării civice Inițiativa România confirmând alegerea corectă a echipei de candidați ai PSD Cluj. Suntem o generație nouă care respectă criteriile de integritate și susține statul de drept. Vă rog să priviți lista PNL Cluj, emană o senzație brejnevistă în frunte cu senatorul Marius Nicoară, care după ce a făcut un accident, a fost depistat cu o alcoolemie de circa 1,65 gr.% și este trimis în judecată, PNL Cluj îl trimite în Parlament. Apoi candidatul impus de la centru în baza unicului criteriu de cumetrie politică… Nici nu știu astăzi cine mai reprezintă dreapta, PNL sau USR?!

5. Cum credeți ca ar trebui sa arate viitorul Guvern al României?

Primul ministru trebuie să fie membru al partidului care câștigă alegerile. Nu ne mai putem ascunde de răspundere în spatele etichetei de tehnocrat. Democrația funcționează prin alegeri, iar în alegeri se prezintă partide cu programe politice bine definite. Chiar dacă există o supărare a oamenilor pe clasa politică, justificată în mare măsură, democrația nu funcționează fără reprezentare politică. Miniștrii noului guvern trebuie să aibă o expertiză profesională substanțială în portofoliul asumat.

6. Cum vedeți scena politică românească, în urmatorii patru ani?

Sper să păstrăm dezbaterea politică în parametrii decenței și ai democrației. După cum vedeți în ultimii doi ani, un val de populism a lovit Occidentul și o abordare asemnănătoare ar fi foarte periculoasă pentru România. Sunt optimist în ceea ce privește componența viitorului Parlament și cred că în acest interval vom reuși să începem reorganizarea administrativă și revizuirea Constituției

Echipa candidaților PSD

15300623_385330778479773_2127091799_n

Articol produs de SC Redacția Actual de Cluj SRL, la comanda PSD Cluj, Cod mandatar financiar: 11160007

 

2 comentarii

  1. Ce sa zic… E si Nasra un suflet. Si n-a facut rau la nimeni… Inca. Luati-l acasa, votati-l da’ vedeti ca o data cu el ii votati si gasca care nu poate sa stea lnistita

Scrie un comentariu