Închide

Încep licitațiile pentru proiectele parkingurilor de cartier

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 05, 2016 0 416

Primăria vrea să cumpere serviciile de proiectare pentru realizarea studiilor urbanistice și a celor de fezabilitate pentru două din cele cinci parkinguri de pe lista investițiilor pentru 2017 anunțate deja de primăriei. Achizițiile se fac pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, fiecare dintre contracte fiind estimate la câte 66.000 lei.

Administrația locală a anunțat la final de octombrie că dorește să realizeze parkinguri supraterane în cartierele Mărăști, Mănăștur și Gherogheni, pe terenuri dintre blocuri ocupate prepondereant de garaje de cartier și care sunt libere de sarcini. Vorbim de amplasamente situate pe artera Primăverii nr. 8, pe strada Mogoșoaia, pe aleea Azuga, pe strada Băița nr. 3 și pe strada Trotușului nr. 5.

Luna aceasta, primăria a scos la licitație Planurile Urbanistice Zonale, Planurile Urbanistice de Detaliu și studiile de fezabilitate pentru două dintre aceste parcări, vorbim de cele de pe Trotușului și Azuga. Fiecare dintre contracte este estimat la câte 66.000 de lei și urmează ca ofertarea să se facă în SEAP.

Așa cum a promis, primăria cere de la proiectanții care vor realiza documentațiile ca fiecare dintre viitoarele parkinguri să cuprindă rasteluri pentru biciclete și stații de încărcare pentru mașinile electrice. De asemenea, în documentații se solicită, neapărat, studii de însorire pentru viitoarele parcări dar și o soluție tehnică, cea mai ieftină, dar care să aducă maxim de locuri de parcare.

În caietele de sarcini există stipulate și cerințe clare de predare a studiilor din contracte, după ce acestea urmează să fie semnate.

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.ro

Cinci noi parkinguri pentru Cluj în cartiere

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.