Președinte de asociație a rromilor: țigani din Cluj profită de situația imigranților, încasează sute de euro și îi deghizează în rromi
Internațional by Actual de Cluj - sept. 18, 2015 0 393

Țigani români, mulți din Cluj, profită de situația refugiaților și imigranților sirieni din Ungaria pentru a câștiga mii de euro: îi ajută să ajungă în Germania după ce îi îmbracă în straie țigănești, ca să fie confundați de autoritățile locale, și încasează în schimb sute de euro. Situația a fost semnalată de președintele unei asociații a rromilor, Aurel Pascu.
„Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania atrag atenţia autorităţilor maghiare şi române asupra unor fapte care se petrec în cazul refugiaţilor aflaţi pe teritoriul Ungariei. Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate să ajungă în Austria şi Germania de către romi din România, în schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Poliţia ungară acestea sunt îmbrăcate în haine tradiţionale ţigăneşti. Semnalăm public situaţia autorităţile ungare şi române pentru a lua măsuri adecvate în aceste cazuri pe care le considerăm infracţiuni, deoarece nu dorim ca România să fie, din nou, catalogată în mod negativ din partea forurilor europene în ceea ce priveşte integrarea romilor”, a spus Pascu, citat de Mediafax. „Sunt maşini cu numere de România, iar pasagerii par toţi romi, iar poliţiştii unguri sau austrieci îi lasă să treacă fără probleme. Romii care profită de pe urma refugiaţilor încasează cam 1.500 de euro de la o persoană refugiată. Pentru copii nu se percepe niciun ban. Printre cetăţenii români care sunt arestaţi în prezent în Ungaria pentru trafic de fiinţe umane sunt şi unii de etnie romă”
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Cum se disculpă firma care a organizat spectacolul pe gheață amânat cu o zi și încălțată cu amenzi de 10.000 de euro după zeci de plângeri la Protecția Consumatorului: ” toate aceste neplăceri, au survenit exclusiv din vina firmei de producție a patinoarului”
dec. 10, 2019 0
-
Raport imobiliar: Cluj-Napoca, piață atipică, 80% din tranzacții se fac cu banii jos când în restul țării e invers. ”2020 și următorii ani vor fi interesanți”
dec. 10, 2019 0