Închide

Cum e sărbătorit Crăciunul în lume

ActualitateInternațional by Actual de Cluj - dec. 25, 2023 0 92

Crăciunul este sărbătorit, în funcţie de tradiţii, climă sau evenimente organizate local în cele patru colţuri ale lumii, iar sărbătoarea a început de duminică şi continuă luni, relatează news.ro.

În Australia, data Crăciunului cade în plină vară australă. Însă atmosfera nu este mai puţin festivă, iar petreceri au loc pe plajă, în costum de baie, pe plăci de surf şi în jurul grătarului.

Pentru kenieni, o populaţie majoritar creştină, Crăciunul înseamnă reunirea familiei. Credincioşii de la Legio Maria African Church Mission au portnit în procesiune, în acest an, la slujba de Crăciun.

SUA

În Florida, în Statele Unite, petrecerile festive de Crăciun seamănă cu cele din Australia, mai ales pe plajă. Cocoa Beach n-ar nimic de-a face cu Polul Nord, dar un eveniment de surfing cu Moşi Crăciuni este organizat anual şi strânge fonduri pentru asociaţii de caritate.

În regiunea Rio Grande, comunităţi indigene se reunesc pentru a sărbători perioada crăciunului în costume tradiţionale, dansuri şi muzică.

CHINA

În China, Crăciunul este o sărbătoare care devine treptat tot mai populară. Decoraţiuni apar în oraşe, iar festivităţi sunt organizate în toată ţara.

COLUMBIA

Columbia este o ţară în care aproape 95% dintre locuitori sunt creştini. Crăciunul este un moment foarte important pentru locuitori, iar festivităţile încep de la 7 decembrie, cu ”Ziua Lumânărilor”. În acest an, preşedintele Gustavo Petro a participat la un eveniment organizat la Bogota pentru persoane fără adăpost.

MACEDONIA DE NORD

Ca în fiecare an, sute de persoane s-au îmbrăcat în costumul roşi cu alb lui Moş Crăciun, pentru a participa la o cursă festivă pe străzile din Skopje, în Macedonia de Nord.

ELVEŢIA

Apa cu o tempertură de 8°C nu i-a descurajat pe numeroşi locuitori ai Elveţiei să sară în Lacul Geneva (Leman) pentru a sărbători Crăciunul, şi a bea ceva. În urmă cu o săptămână, peste 4.000 de persoane au participat la o competiţie de înot.

VATICAN

Aproximativ 6.500 de credincioşi au asistat la slujba de Crăciun prezidată de Papa Francisc în Bazilica Sf. Petru, la Vatican, iar sute de credincioşi au urmărit-o pe ecrane uriaşe instalate afară. ”Suntem apropiaţi de fraţii şi surorile noastre care suferă din cauza războiului: ne gândim la Palestina, Israel şi Ucraina”, a declarat Suveranul Pontif.

IRAK

Crăciunul a devenit o zi liberă în Irak, în 2020. La Biserica Al-Tahera Al-Kubra de la Qaraqosh, în nordul Irakului, locuitori s-au adunat să asiste la o slujbă punctată cu un foc uriaş în aer liber.

INDONEZIA

Numeroase slujbe au fost organizate în toată Indonezia, o ţară cu populaţie majoritar musulmană. În Biserica Bethanyd, la Surabaya, sute de persoane au ţinut lumânări în timpul rugăciunii.

Foto Cover: Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Iulia Zaharie

Nici un comentariu

Scrie un comentariu