Închide

Surprize la Oscar 2023

ActualitateFilmInternațional by Actual de Cluj - mart. 13, 2023 0 272

Ediția a 95-a a premiilor Oscar s-a încheiat cu victoria peliculei Orice, Oriunde, Oricând„, recompensată cu șapte trofee, inclusiv pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” și „Cea mai bună actriță într-un rol principal” – Michelle Yeoh, arată stirileprotv.ro

A fost o surpriză și pentru actorul Brendan Fraser, care a câștigat premiul pentru „Cel mai bun rol principal masculin”, în filmul „Balena„.

Marele câștigător al ediției din acest an a fost filmul „Orice, oriunde, oricând”, care și-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun film.

Michelle Yeoh a devenit, în această dimineață, prima actriță din Asia care primește Oscarul pentru cea mai bună interpretare într-un rol principal.

Michelle Yeoh, actriță: „Pentru toți băieții și toate fetițele care arată ca mine, acest trofeu este o rază de speranță și posibilități. Visele devin realitate. Și, doamnelor, nu lăsați pe nimeni să spună că v-a trecut vremea. Nu vă dați niciodată bătute”.

O surpriză a fost și victoria veteranei Jamie Lee Curtis, care a plecat acasă cu Oscarul pentru „Cel mai bun rol feminin secundar”. Favorită era Angela Basset.

Jamie Lee Curtis: „Mama și tatăl meu au fost amândoi nominalizați la premiile Oscar, la categorii diferite. Eu mi-am dorit doar un Oscar”.

Filmul „Orice, oriunde, oricând” a luat în total șapte premii Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun regizor” și cei mai buni actori într-un rol secundar.

Brendan Fraser a fost desemnat „Cel mai bun actor într-un rol principal masculin”, pentru interpretarea din pelicula „Balena„, povestea unui bărbat supraponderal care încearcă să își facă ordine în viață. Vizibil emoționat, actorul i-a mulțumit regizorului care i-a relansat cariera.

Brendan Fraser: „Sunt recunoscător lui Darren Aronofsky pentru că mi-a aruncat un colac de salvare pentru creativitate și m-a tras la bordul corăbiei „Balena”. Care a fost scris de Samuel D. Hunter, care este farul nostru călăuzitor”.

Într-un an marcat de războiul din Ucraina, pelicula „Nimic nou pe frontul de vest” a luat Oscarul pentru „Cel mai bun film străin„, dar și alte trei Oscaruri la categorii tehnice. Această nouă ecranizare a cărții lui Erich Maria Remarque despre ororile Primului Război Mondial a fost realizată de un cineast german.

Ediția din acest an a decurs fără incidente notabile, spre deosebire de cea de anul trecut. Însă gazda ceremoniei, comediantul Jimmy Kimmel, nu s-a abținut să nu comenteze celebra palmă primită de Chris Rock de la Will Smith.

Jimmy Kimmel: „Avem reguli stricte. Dacă cineva din această sală comite un act violent pe parcursul spectacolului, va primi premiul Oscar pentru cel mai bun film și va avea voie să țină un discurs de 19 minute”.

Pe scenă au urcat și două dintre cele mai bune voci ale momentului. Lady Gaga a cântat îmbrăcată într-un tricou, iar Rihanna și-a etalat sarcina.

Premiul pentru „Cel mai bun documentar” a fost câștigat de filmul „Navalnîi„, dedicat disidentului rus aflat în închisoare.

„Top Gun – Maverick” a luat Oscarul pentru cel mai bun sunet, în timp ce trofeul pentru cele mai bune costume a ajuns la „Wakanda Forever„.

Și noul „Avatar – Calea Apei” a fost premiat pentru efectele vizuale. Departe, însă, de performanța din 2010, când primul film a obținut nouă premii Oscar.

sursă foto: captura stirileprotv.ro/ceremonie Oscar 2023

Nici un comentariu

Scrie un comentariu