Închide

Vești bune pentru mănășturenii din mini-cartierul Edgar Quinet: drumul ar putea fi în sfârșit reparat, costă minim 3,1 milioane, ultimul hop pe hârtie e mâine

Administrație by Mihai Prodan - mai 30, 2016 0 519

În sfârșit: vești bune pentru miile de mănăștureni care locuiesc în mini-cartierul de pe strada Edgar Quinet din Mănăștur, ce au cerut de ani de zile Primăriei să repare drumul pușcat și betonat spre casele lor. Drumul va fi acceptat în donație de către municipalitate, care pare pregătită să-l repare. Decizia se ia mâine, în ședința Consiliului Local.
Drumul Edgar Quinet din Mănăștur, paralel cu haotica stradă Câmpului, duce spre o mulțime de blocuri cu o mulțime de apartamente: aici locuiesc mii de clujeni, ce au cerut în repetate rânduri modernizarea drumului, dar Primăria a răspuns că nu-l poate repara fiindcă e proprietate privată. De mâine acesta ar putea ajunge în proprietatea municipalității, după ce dezvoltatorul zonei și constructorul drumului, Mănăștur Holding, l-a oferit în donație.

Oferta de donație e recentă: doar în 23 mai a fost autentificată la notar. Drumul ce va fi donat are o suprafață totală de 11.511 metri pătrați. Iată ce se spune în referatul privind oferta de donație ce însoțește proiectul hotărârii de Consiliu Local privind primirea drumului în donație: Problematica preluării în domeniul public a străzii Edgar Quinet s-a pus încă din urmă cu patru ani, dar birocrația și hârțogăraiele necesare, în special dezmembrări de terenuri, au durat ani de zile.
Acum actul de donație e pe masa consilierilor locali, cu informația că o expertiză privind necesarul de lucrări de amenajare a străzii a calculat costurile la nu mai puțin de 3,1 milioane de lei, dar e de așteptat ca această cifră să crească, în funcție de soluția tehnică adoptată pentru repararea drumului.

Primarul Emil Boc, într-o ședință de urbanism în aprilie 2014:

„Îmi trebuie o soluţie juridică,  un act de donaţie a străzii în domeniul public. Apoi nu vor  mai fi probleme. Cine nu respectă condiţiile şi nu lasă teren pentru drum, riscă consecințele. Intrăm  cu buldozerul şi demolăm gardurile. Dacă nu păţim ca şi cu Edgar Quinet, că oamenii vin la noi să le luăm strada şi noi nu dăm de investitor,  care s-a evaporat şi nu a mai cedat strada. În extinderile oraşului, aşa să procedaţi, cu act autentic de donaţie pentru drum. Să fie regulă pentru toată lumea. Nu să ne facem că nu vedem lucrurile. Vă spun asta ca jurist ca să avem o armă. Dacă nu, suntem doar buni constatatori”

Vezi mai jos toată documentația aferentă proiectului de HCL ce va fi analizat mâine:

UPDATE Proiectul a  fost aprobat fără multe discuții

 

24(13)

Faceți o plimbare virtuală pe strada Edgar Quinet:

 

Citește și:

ORAȘUL PRIVAT. Alo, când preluați strada de sub pădure?

Orașul privat va fi primit în Cluj. Ce plan nou are primăria cu străzile private

VIDEO “Demagogia populismului” pe străzile private din Cluj. Parlamentarii clujeni chemați să mai muncească ceva și pentru oraș

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.