Închide

Boc dă wi-fi gratuit clujenilor din cartiere

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 16, 2017 0 367

Un nou proiect al Primăriei va debuta din luna iulie la Cluj pentru a conecta clujenii la era smart-city pe care municipalitate deja și-a asumat-o pentru oraș. Primarul Emil Boc a anunțat că administrația locală vrea să ofere WI-Fi gratuit și în anumite zone din cartierele clujene. Proietcul nu este unul nou, el fiind disputat între Boc și consilierii PSD și în mandatul trecut – fără niciun rezultat concret.

Deocamdată primarul nu a oferit un grafic pentru acest proiect, însă a menționat că de la parcul Primăverii din Mănăștur, până în Grigorescu, oamenii trebuie să beneficieze de Internet gratuit și că primăria va asigura acest serviciu.

Tot din iulie, Primăria vrea să lanseze platforma on-line de bugetare participativă prin care clujenii să poată decide înspre ce proiecte merg banii din impozite locale.

DETALII: Primăria își face Centru de creativitate și imaginație civică

De asemenea, administrația locală va deschide tot în iulie la Casino centrul de imaginație și creativitate civică.

DETALII: Proiect de bugetare paticipativă ca la Braga. Boc vrea platformă și aplicație on-line prin care clujenii să decidă pe ce proiecte se cheltuiesc banii din bugetul local

Deocamdată, în Cluj, există internet wireless (prin grija unei companii private) în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Asigurarea de acces gratuit la servicicii de net în centrul Clujuui sau în cartiere au făcut subiectul unor anunțuri, chiat contre între Boc și PSD privind paternitate respectivei măsuri.

Paternitatea și maternitatea internetului wireless din centru. Cu Emil Boc și Claudia Anastase

Se întoarce internetul gratuit în centrul Clujului

Când vom avea internet în Parcul Central

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu