Închide

Primăria își face Centru de creativitate și imaginație civică

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 31, 2017 0 1475

Administrația locală vrea să fidelizeze internauții care scriu pe Facebook, fac propuneri și au idei pentru dezvoltarea Clujului. Așa s-a născut o nouă ideea a Primăriei pe care edilul Boc spune că vrea să o implementeze din luna iulie: deschiderea unui Centru (birou) de creativitate și imagininație civică.

Despre acest birou, primarul Emil Boc a spus că va avea ca locație un spațiu la Casinoul din Parcul Central unde pot veni orice cetățeni care au idei novatoare și creatoare pentru oraș să le expună. Ideile vor fi preluate de funcționari ai primăriei și apoi analizate.

„Din 100 de idei, sigur găsim unele pe care să le punem în aplicare”, a subliniat Boc. Oficialul a adăugat că inițial acest Birou ar putea să funcționeze o dată pe săptămână, după un orar care va fi anunțat și, mai apoi, acesta să funcționeze de două ori pe lună.

Primarul la a spus că i-a venit această ideea după ce pe Facebook a primit foarte multe comentarii de la oameni care propun diverse chestiuni să fie implementate de Primăria Cluj și este păcat ca aceste să se piardă.

Administrația locală a mai constituit  un “consiliu consultativ” împreună cu clusterele din domeniul IT (ARIES Transilvania și Cluj IT) pentru a face o strategie de oraș inteligent pentru Cluj. Deocamdată, “smart city” la Cluj înseamnă că poți să plătești taxe  și impozite online, să îți programezi data căsătoriei, să îți iei bilet prin sms pe autobuz (deși sistemul de ticketing dă adesea rateuri, după cum constată călătorii) și poți, mai nou, să găsești loc de parcare printr-o aplicație, în parcările cu plată din centru. Și mai sunt în pregătire și alte aplicații care să ușureze viața cetățenilor.

Emil Boc a făcut declarații despre intenția de a deschide biroul de creativitate civică la emisiunea Clujul în direct difuzată pe Napoca FM. 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare