Închide

Prima expoziție de tipărituri 3D din România e la Cluj, poate fi vizitată gratuit, are și castelul Bran făcut din creion 3D

Actualitate by Actual de Cluj - mai 31, 2017 0 353

Primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale e la Cluj și numără un exoschelet tipărit tridimensional, un braț robotic, o machetă a castelului Bran realizată în totalitate cu ajutorul creionului ce imprimă 3D – în total 30 de exponate, din 9 iunie în Cluj-Napoca în cadrul primului eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, unde va putea fi vizitată gratuit până în 23 iunie. Expoziția „își propune să conducă vizitatorii în povestea reală a imprimării 3D, a modului în care este utilizată în România, oferind totodată o privire către viitor, asupra potențialului revoluționar pe care îl poate avea această tehnologie”, explică organizatorii, care precizează că vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimarii 3D generează inovație – sectorul industrial, medical și industriile creative. Expoziția include ateliere interactive de inițiere în fabricația aditivă și procesare digitală, cu aplicații directe în design de produs. Expozitia încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori.

Evenimentul este organizat de Asociația Scientifica, co-organizator Centrul Cultural Clujean, în parteneriat cu Science Museum of London și Comisia Europeană. „Artiști, entuziaști și antreprenori din întreaga lume folosesc imprimarea 3D pentru a imagina și crea obiecte cu design inovator. Acest proiect reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea la Cluj a centrului Quantum Science, un proiect aflat pe agenda prioritară a Centrului Cultural Clujean. Astfel dorim să încurajăm participarea publicului și a comunității locale la activități interdisciplinare din zona artelor, științelor și tehnologiei”, spune Miruna Amza, fondatorul asociației Scientifica.

Aici pagina de Facebook a event-ului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare