Închide

VIDEO S-a elucidat misterul bivolului care alerga prin cartierul Grigorescu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 30, 2017 0 1191

Un bivol a fost filmat din Cinemobil la finalul săptămânii trecute când alerga pe strada Donath din cartierul Grigorescu. Fondatorul Cinemobilului, Tudor Baciu, a imortalizat momentul din vehiculul cu care a dus filmul către oamenii din mediul rural din Cluj și nu numai.

Filmarea sa cu bivolul are alerga regulamentar pe una dintre benzile de circulație de pe strada Donath a făcut peste 46.000 de vizualizări după ce a fost postată live din Cinemobil, pe Facebook. De asemenea, a strârnit și multe reacții și amintiri cu momentul de acum câțiva ani când o turmă de mistreți a pus pe jar autoritățile clujene după ce a început să se plimbe pe strada Plopilor din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur.

Primarul Emil Boc, care a participat și la operațiunea de evacuare a mistreților din Mănăștur, a spus povestea bivolului surprins în Grigorescu. Pe scurt, „bivolul nu a mai vrut să circule către Zalău și a preferat să coboare în Cluj. Numai după ce a fost adormit, animalul a putut fi trimis acasă, în județul Sălaj.”

„Ăla a rupt lanțul dintr-o mașină a unui proprietar privat care îl ducea la Zalău și ne-am trezit cu el în Grigorescu. Și, cu grijă, cu atenție, poliția locală l-a dirijat spre o zonă izolată și au folosit tranchilizante pentru că n-ai cum altfel, după care a fost redat proprietarului și dus acasă. El pur și simplu a rupt lanțul. N-a venit din nicio turmă ci dintr-o furgonetă și a intrat pe stradă în Grigorescu. Colegii de la poliția locală, cu un profesionalism desăvârșit, au intervenit, au izolat zona, l-au chemat pe cel cu pușca cu tranchilizante. După șapte tranchilizante animalul a fost imobilizat”, a explicat primarul Emil Boc.

Edilul a admis că la prima vedere astfel de momente sunt hazlii, însă a mai spus că ele comportă riscuri și trebuie tratate cu seriozitate în momentul în care apar.  „Eu nu râd pentru că am trecut și prin criza mistreților. Când ești acolo și te gândești că mai sunt trei ore și oamenii încep să plece la serviciu la 5 dimineața și ai ceata de mistreți în mijlocul Mănășturului, nu e ușor de gândit că ai decizii de luat. Și toată lumea se uita la primar care e președintele Comitetului pentru situații de urgență, dă indicație, decizii. Aveai de spus măcel, o soluíe complet aiurea. Așa că am ascultat vânătorii care ne-au spus că amimalele își urmează calea lor naturală spre pădure. Nu îi agitați, creați-le culoar. Așa am stat calm și i-am dirijați cu garduri dar cu izolare completă, cu stingerea luminii, cu liniște. La două noaptea era circ în Mănăștur, toată lumea era la balcoane. Dar le-am spus, băieți liniște. Dacă nu reușea, mergeam cu tranchilizante”, și-a amintit edilul.

Primarul Emil Boc a făcut declarații despre Podul Traian la emisiunea City Plus difuzată pe Antena 1 Transilvania.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu