Închide

Paternitatea și maternitatea internetului wireless din centru. Cu Emil Boc și Claudia Anastase

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 10, 2015 1 527

„Să corectați informațiile de pe site-ul primăriei legate de cine a propus internetul wireless în centrul orașului”, a cerut liderul grupului PSD Claudia Anastase. „Știți că de obicei vă recunosc meritele, dar asta e un proiect la care lucrăm de anul trecut”, a parat primarul Emil Boc.

Săptămâna trecută primarul Emil Boc a inaugurat wireless-ul din centru – Piața Unirii – cu o demonstrație de conectare cu tableta la rețea. Consilierul PSD Claudia Anastase i-a amintit primarului Emil Boc, în plenul Consiliului Local, că la discuțiile pe proiectul de buget al orașului, după ce a cerut internet wireless în tot municipiul, s-a stabilit că acesta poate fi susținut de la capitolul alocări și va fi introdus mai întâi în centrul orașului. Deci că ar trebui să schimbe datele de pe site-ul oficial privind internetul wireless și să împartă și cu ea respectivul proiect.

Primarul i-a replicat că internetul wireless n-a început cu ea. „Credeți că s-a făcut într-o lună? S-a lucrat șase luni de zile la fibră și la rețea. N-a început cu dumneavostră internetul wireless. Dacă era așa vă puneam o plăcuță. N-a început cu mine sau cu dumeavostră”, a replicat primarul. Și tonul edilului s-a înăsprit.

Consilierul PSD a insistat, ceea ce l-a scos din sărite pe edil. „Am stabilit că în Piața Unirii există deja rețeaua de fibră optică care permite introducerea sistemului wireless fără costuri suplimentare”, a spus Anastase. „Vreți să vă aduc nota? E la mine pe masă. Am nota prin care de șase luni se lucrează ”, s-a răstit primarul. „Vreau să vorbiți civilizat. Pentru că nu e meritul dumneavostră ci a specialistului IT a primăriei, Marcel (Ielceanu – n.red.). Felul acesta de abordare spune multe despre dumneavostră. Cum sunteți de fapt”, conchide Anastase.

Meciul dintre cei doi e încheiat de consilierul Ioan Pop care intervine cu replica din ședința trecută – „Ați cam sărit pârleazul” și o traduce de data aceasta și în ungurește, adresându-i-se președintelul de ședință Csoma Botond. Pentru a detensiona atmosfera.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.