Închide

Zece oferte pentru potul de peste 140 de milioane de la salubritate

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 16, 2015 1 872

Opt societăți au depus oferte la noua licitația de 140 de milioane de lei pentru salubrizarea orașului Cluj-Napoca. Este vorba despre majoritatea firmelor care au licitat și la prima licitație lansată de municipalitatea clujeană în 2013 și anulată în 2014. Minus firma lui Florian Walter care n-a mai participat la procedură și plus firma Brai-Cătă care se ocupă de salubritate în Brăila și despre care presa spune că are parte din acționariat controversata societate Urban de la Vâlcea.

Deci au depus oferte: firma milionarului Ilie Ciuclea, Supercom care a câștigat prima licitație pentru salubritate orașului, iar apoi a fost descalificată și s-a stabilit că avea o ofertă neconformă ș ia fosr favorizată de primăria clujeană. Apoi firmele din grupul RER, apropiate de vechiul fief PDL și de Cezar Preda: RER Ecologic București, RER Ecologic Sercice Buzău și Retim Ecologic Service, Rosal Grup SA nume legat de cel a lui Silviu Prigoan, Brnatner Servicii Ecologice și firma controversată din dosarul primarului Radu Mazăre, Polaris M. Holding deținută de un senator PSD. A depus ofertă și firma Brai Cătă care se ocupă de salubritatea în municipiul Brăila, firmă despre care mass media scria că se leagă de numele unui comisar de mediu, Mihai Turcu care a lucrat la grupul RER, dar și că îi are în accționariat pe cei de la Urban Vâlcea, o firmă controversată care ar fi încasat bani fără contract de la primăria din Râmnicu Vâlcea.

VEZI AICI CE S-A ÂNTÂMPLAT LA PRIMA LICITAȚIE

Da, ați greșit de două ori la salubritate -modelul de bune practici de la instanță pentru primăria Cluj. Ce va face primarul

2015 cu noroc? Se reia licitația de 30 de milioane de euro pentru salubrizarea stradală. Actualizată cu rata inflației

Contractul pentru salubrizarea orașului este licitat pe două loturi, valoarea totală a acestuia fiind de peste 140 de milioane lei.Criteriul de adjudecare este prețul ofertei (99,9%) și redevența (0,1%). Ofertele de preț s-au depus pe 15 componente, cuprinzând tarife pentru curățat zăpada sau spălat carosabilul din oraș.

Cele opt societăți au depus oferte pentru ambele loturi sau pentru un singur lot. Oferta celor de la Retim a fost respinsă pe motivul neconcordanței scrisorii de garanție. Comisia de licitație a primăriei este condusă tot de directorul tehnic Virgil Poruțiu care a condus și comisia de la prima licitație.

CE PREȚURI AU PROPUS COMPETIRORII LA SALUBRITATE

20150416_192325

Supercom a licitat pentru ambele loturi. La fel și Rosal Grup. Brantner a licitat doar pentru lotul 2 corespunzător jumătății din oraș pe care o salubrizează și în prezent. Pe același lot a depus ofertă și Polaris M. Holding dar și RER Ecologic Service Buzău și RER Ecologic București. Doar pentru lotul 1 a ofetat Brai Cătă și Retim Ecologic.

CE OBIECȚII AU AVUT COMPETITORII

O serie de ofertanți au semnat procesul verbal de la deschiderea ofertelor din 16 aprilie cu obiecții. Retim a contestat decizia de a nu i se admite oferta și și-a rezervat dreptul de a contesta procesul verbal de deschidere a ofertelor. RER Ecologic Service București a rugat comisia să analizeze tariful propus de Rosal, de 5,43 lei/1000 mc la măturat mecanizat și dacă s-a luat în calcul consumul de combustibil la cantitatea totală raportat la normele de consum și la cele de funcționare. De asemenea, a cerut analizat tarifului pentru combatere cu clorură de calciu al Rosal, Brantner și Brai Cătă privind respectarea scecificațiilor tehnice a dozajului, densitate pentru clorura de calciu deoarece tariful pe 1000 mp numai pentru clorura de calciu se cifrează la circa 27 lei/1000mp.

Citește și:

Noua licitație de 140 de milioane lei pentru salubrizarea orașului a rămas în picioare după prima contestație

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.