Închide

2015 cu noroc? Se reia licitația de 30 de milioane de euro pentru salubrizarea stradală. Actualizată cu rata inflației

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 26, 2015 2 863

Plafon de licitației mai mare, cu aproape 3 milioane de lei, dar și corecții la documentația de licitație, după ce concesionarea serviciului de salubrizare stradală s-a dovedit un fiasco al primăriei clujene, întins pe doi ani, 2013-2014. Licitația în acest sens se va relua în 2015, după cum anunță Direcția Tehnică a primăriei.

Cea mai controversată licitație a administrației locale clujene, pentru concesionarea salubrității stradale, cu miză de 30 de milioane de euro, contract pe opt ani, după cea de la sala polivalentă, a fost anulată. A spus Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, iar instanța a menținut decizia, în procesul primăriei prin care a contestat-o. A doua oară. Din septembrie 2013 când s-a anunțat licitația și până în prezent, primăria a avut o licitație la care toate cele șase societăți (oferta RER n-a mai fost puricată, însă contestatarii susțineau că nu aveau aviz valabil de la ANRSC pentru a opera servicii de salubritate, CNSC cerând anularea licitației pentru că primăria n-a avut trei oferte conforme, conform legii) s-a dovedit că aveau o ofertă neconformă, care nu a respectat caietul de sarcini. Primăria a respins doar trei oferte (Rosal, Romprest și Polaris M. Holding) din șase, pe parcursul licitației. Alte două societăți au fost descalificate de CNSC (Brantner și Supercom).

Direcția Tehnică a primăriei susține într-o informare adresată Consiliul Local că licitația se va relua, urmând ca noua documentația (caietul de sarcini) să fie publicat în SEAP. „Executivul primăriei a realizat modificări asupra documentației de atribuire în vederea reluării procedurii”, mai arată directorul tehnic Virgil Poruțiu. Pe lângă modificările legate de cerințele de calificare pentru firmele participante s-a modificat și valoarea estimată a contractului. Mai prezis, licitația evaluată la 30 de milioane de euro se va actualiza cu indifele de inflație pe 2014, adică cu 2,25%. Adică contractul se majorează cu aproape 800.000 de euro.

Până la adjudecarea noii licitație, Rosal și Brantner asigură salubritatea stradală din oraș, contractele celor două firme fiind prelungite fără licitație, ca să nu fie probleme cu zapăda și praful în municipiu.

Ce s-a modificat în documentația de licitație

salubritate

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare