Închide

S-au răzbunat după ce au fost umiliți de președintele Consiliului Județean: „Dacă ipocrizia ar fi ilegală, Alin Tișe ar fi acum în plină anchetă”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 08, 2021 0 7324

Ordinul de ministru privind navigația pe Tarnița în forma aprobată la începutul lunii de Ministerul Transporturilor include prevederi pe care președintele Consiliului Județean, Alin Tișe le-a refuzat în ședința de Consiliul Județean din luna martie 2021 (uzând de majoritatea pe care o deține în plen), anunță consilierii USR PLUS. Despre Tișe, noua președintă a USR PLUS Cluj, recent aleasă, Camelia Sălcudean ține să arate că a fost „a fost arogant, răutăcios, complet necooperant” față de propunerile făcute de colegii săi consilieri județeni cu „bună credință”.

 

„Ministrul USR PLUS al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat marți că a semnat ordinul prin care navigația cu motoare termice se interzice pe lacurile Tarnița și Fântânele. Chiar dacă președintele Consiliului Județean a prezentat documentul ca pe o victorie, lucrurile nu stau chiar așa. Ordinul de ministru conține măsuri pe care Tișe le-a refuzat în varianta inițială a regulamentului din rațiuni doar de el înțelese”, arată USR PLUS printr-un comunicat de presă.

Consilierul Ovidiu Nistor, cel care a făcut în martie mai multe propuneri pentru îmbunătățirea regulementelor de navigație propuse de Consiliul Județean și supuse consultării publice, amintește că președintele Consiliului Județean s-a opus tuturor amendamentelor formulate, însă Ministerul Transporturilor le-a găsit utile și necesare, motiv pentru care au fost introduse în ordinul de ministru prin care la începutul acestei săptămâni au intrat în vigoare oficial cele două regulemente de navigație pentru lacurile Tarnița și Beliș Fântânele.

“Dacă ipocrizia ar fi ilegală, Alin Tișe ar fi acum în plină anchetă. Președintele Consiliului Județean a fost arogant, răutăcios, complet necooperant față de propunerile USR PLUS, pe care acum le-am găsit apoi în ordinul de ministru. Invitația noastră către domnul Tișe este la colaborare. Este adevărat, la Cluj USR PLUS este în opoziție, însă avem consilieri județeni de bună credință, competenți, care doresc să ajute comunitatea și care au o mulțime de soluții inteligente. Nu trebuie decât ascultați”, a transmis Camelia Sălcudean, fost consilier local ales în comuna Florești, subprefect din februarie anul acesta și noul președinte ales al USR PLUS din Cluj.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat în 6 iulie că a semnat un ordin de ministru prin care au intrat în vigoare reguli stricte de navigație pe lacurile Tarnița și Beliș-Fântânele. Astfel, este interzisă navigația oricărei ambarcațiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale.

Regulementele de navigație pe lacurile din Cluj, din care (lacul Tarnița) se face alimentarea cu apă a Clujului, au fost adoptate de Consiliul Județean la finalul lunii martie și au rezultat în urma presiunilor civice prin care s-a cerut insistent, din 2009 încoace, interzicerea reală a bărcilor cu motor pe aceste lacuri.

Regulamentul au fost prilej, la ședința Consiliul Județean din 31 martie 2021, pentru președintele Consiliului Județean să dea o lecție politică consilierilor USR PLUS despre care, pe parcursul ședinței, a ținut să spună că se tot ocupă de activism, nu de probleme reale. Alin Tișe se află în opoziție și cu liderii din Guvern ai propriului partid. El nu a susținut niciunul dintre amendamentele propuse de USR PLUS la regulamentele care reglementează navigația pe cele două lacuri, motiv pentru care toate au fost respinse. În schimb, a ținut să laude și să susțină propunerile venite de la grupul PSD și Ioan Sălătioan, calificându-le ca „deștepte”, deși propunerile acestora fuseseră tot în asentimentul celor făcute de USR PLUS. Mai mult președintele Consiliul Județean i-a trimis pe consilierii USR PLUS la ministrul Transporturilor să le susțină amendamentele. „Domnul Drulă, parcă, care se confruntă cu mafioții de la metrou”, a adăugat Tișe, deși a admis că obligația forului județean este de a retrimite regulamentul aprobat la Minister pentru a fi asumat printr-un ordin de ministru, înainte să intre în vigoare.

DETALII: Regulamentul de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele-Beliș a fost adoptat. Consilierii județeni USR PLUS au fost trimiși la ministrul lor să le aprobe amendamentele la regulament deși ceilalți colegi au fost de acord cu ele

Cum va organiza Județul „poliția” lacurilor Tarnița și Beliș-Fântânele care va veghea ca smecherii cu motoare să nu mai circule pe lacuri

Pe lacurile din Cluj se navighează în continuare cu bărcile cu motor. „Câteva zile” până vor începe contoalele, estimează Consiliul Judetean

Regulamentul privind navigația pe lacurile Tarnița și Fântânele a fost modificat. Serviciul Arii Protejate al Județului, condus de Rocsana Contras, prietena șmecherilor cu bărci cu motor de la Tarnița, nu mai supervizează respectarea noilor reguli

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare