Închide

Primăria lansează pe piață un chestionar cu 5 întrebări despre viitorul Parcului Est

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 15, 2019 0 896

Înainte de concursul de soluții promis pentru crearea unui Parc Est pe un teritoriu de peste 46 de hectare în zona lacurilor din Gheorgheni, Primăria a lansat un chestionar electronic cu 5 întrebări prin care clujenii sunt întrebați ce doresc să se întâmple în acest parc. Primăria deja a aprobat în respectiva zonă un aquapark, demers criticat de specialiști și societatea civilă. Tema de concurs va ține cont de ceea ce oamenii spun în respectivele chestionare, spun reprezentanții Primăriei.
Chestionarul este intitulat „Cinci întrebări despre Parcul Est din Cluj-Napoca”, iar întrebările la care se solicită opinia celor interesați urmăresc să contureze profilul viitorului parc, de la dotările pe care acesta ar trebui să le aibă (terenuri de sport, alei, plantații ornamentale, porțiuni de natură sălbatică, unități de alimentație publică etc), la beneficiarii acestuia și la gradul de prioritate pe care îl reprezintă pentru oraș. 
Consultarea scrisă se va încheia în data de 10 ianuarie 2020. Rezultatele acestei etape vor fi prezentate în cadrul unei dezbateri publice ce va fi organizată sub egida Centrului de Inovare și Imaginație Civică.
Pentru crearea Parcul Est, Primăria a bătut palma cu Ordinul Arhitecților din România pentru crearea unei teme și lansarea unui concurs internațional de soluții. Consultarea publică este menită să aducă elemente definitorii pentru respectiva temă de concurs.
Specialiști clujeni dar și voci din societatea civilă sau riverani din Gheorgheni au cerut deja în repetate rânduri Primăriei să nu facă în Parcul Est un aquapark și să militeze pentru păstrarea caracterului sălbatic al acestei zone, concomitent cu accesibilizarea ei pentru public.
Chestionarul lansat de Primăriei poate fi completat online pe site-ul Primăriei sau pe pagina oficială a concursului de soluții. De asemenea, exemplare tipărite vor putea fi solicitate spre a fi completate de către orice cetățean interesat la orice Primărie de cartier sau la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni de pe strada Moților nr. 7.
Acest demers este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, pe care municipalitatea îl implementează din această vară și care este finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’ vizează implementarea de măsuri privind adaptarea structurilor administrative existente, optimizarea proceselor orientate către cetățeni, prin crearea accesului online la serviciile administrației publice locale, precum și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Citește și:

Se pregătesc temele de concurs pentru Parcul Est și parcul Bună Ziua

Scandal la primărie: clujeni contestă Aqua Park-ul lui Boc. Mesaje pentru stoparea investiției

De la Parcul Est şi reţea de spaţii verzi, Clujul a ajuns la Aqua Park, cu „King Cobra”. Ce spune despre planurile primăriei arhitectul care a lucrat la „desenarea” unui posibil parc de peste 100 de ha în Gheorgheni

AquaPark-ul lui Boc e contestat de vecini, iar baza sportivă pentru U Cluj se restudiază. Primăria anunță concurs de soluții pentru crearea Parcului Est pe 46 de hectare în zona lacurilor din Gheorgheni și a pepinierei Becaș

1.În ce cartier locuiți?
2.În ce măsură considerați că o grădină publică trebuie să aibă: plantații ornamentale, poțiuni de natură salbatică, fântâni și ochiuri de apă, alei, terenuri de sport, unități de alimentare publică, altele…
3.În ce măsură credeți că amenajarea spațiilor urbane plantate contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor?
4.În opinia dumneavoastră, beneficiarii Parcului Est ca centru de recreere urban urmează să fie: riveranii, locuitorii cartierelor învecinate, cetațenii întreg municipiului, cetățenii României, turiștii, alți beneficiari…
5.Pe o scară de la 1 la 10, în ce măsură considerați că realizarea parcului ar trebui să fie prioritară pentru oraș?

Nici un comentariu

Scrie un comentariu