Închide

Modernizarea unui drum județean din Cluj costă aproape 16 milioane de euro, e printre cele mai lungi din județ

Administrație by Actual de Cluj - iun. 22, 2022 0 122

Modernizarea unui drum județean din Cluj costă aproape 16 milioane de euro.

E vorba de drumul care leagă Luna de Sus de Buru și limita cu judeul Alba prin Băișoara, în lungime de 42 de kilometri. Lucrările costă peste 62,24 milioane de lei plus TVA, adică aproape 16 milioane de euro. Este unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Cluj. ”De o complexitate ridicată, lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundația drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, acesta urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră”, arată Consiliul Județean, adăugând că în această fază se execută lucrări constând în frezarea drumului, precum și alte operațiuni pregătitoare. Lucrările sunt executate de Diferit AG SRL și au un termen de execuție de 16 luni.

Sunt lucrări ce inițial făceau parte dintr-un contract încheiat cu Kiat Group Construct SRL, ce a fost reziliat a fost reziliat din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale asumate.

Citește și:

Se reiau lucrările de modernizare pe unul dintre cele mai lungi sectoare de drumuri județene din Cluj, lucrările costă peste 17 milioane de euro

Au abandoant lucrările la drumurile de interes major pentru Cluj, dar nici nu i-ar lăsa pe alții să le modernizeze

Au lăsat dezastru în urma lor. Nu se încumetă nimeni să îndrepte lucrurile

Nici un comentariu

Scrie un comentariu