Închide

Instanța dă afară din spații ultima fabrică deținută de Stat din Cluj după ce Consiliul Județean cere evacuarea

EconomieTop News by Mihai Prodan - iul. 22, 2021 0 10339

S-a ajuns în instanță cu evacuarea ultimei fabrici deținute de Stat în Cluj, după ce Consiliul Județean a cumpărat spațiile și a somat fabrica să se mute, dar Clujana, căci despre aceasta este vorba, nu a făcut-o ani de zile.
Procesul a fost unul rapid, cu doar trei termene de judecată – înregistrat în iunie, cu termen pentru pronunțarea cauzei în 15 iulie, amânat cu o zi mai târziu, adică vinerea trecută.
Procesul a fost înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca, ce a admis cererea și în urmă cu câteva zile a dispus evacuarea pârâtei din imobilele proprietatea reclamantului. Clujana a cerut un termen de grație, dar instanța a respins această cerere.

Decizia nu e definitivă, poate fi atacată, dar directorul Călin Oancea spune în exclusivitate pentru actualdecluj.ro că nu va uza de această opțiune. ”Nu o vom ataca, am stabilit cu avocata că nu avem ce. E un contract legal. Banii s-au dat ANAF-ului, nu am ce contesta. Dacă aveam dovezi care puteau să mă facă să contest le prezentam în prima instanță. Am cerut doar un termen de grație pentru o eventuală relocare, ce nu mi s-a acordat”.

Acum, Oancea spune că mingea e în terenul Consiliului Județean, care e și acționarul majoritar al fabricii. ”Până vineri când a fost procesul am fost partea pârâtă, reprezentant legal. De acum sunt reprezentantul unei entități a CJ Cluj, care deține 93%. De acum totul depinde de acționarul majoritar, suntem o entitate a dânșilor. Deja acținarul majoritar trebuie să intervină, unde și când ne mutăm stabilește el. Eu de un an și două luni de când sunt director aici am cerut la fiecare ședință a Consiliului de Administrație să plătim chirie în aceste spații, dar nu mi s-a răspuns”.

Oancea așteaptă ca CJ Cluj să ofere acum spații în care să se mute fabrica. ”Să mi se ofere un alt spațiu în care să ne relocăm, cam trei luni trebuie plătit șomaj tehnic pentru angajați, să ne mai lase o perioadă de grație aici în care să găsim soluții, că nu putem de pe o zi pe alta. Alta ar fi conservarea, sunt niște avuții, cum să le predăm? Facem un audit, o gestiune, deocamdată e a mea, răspund de ceea ce am aici. o să ne cheme la negocieri. Orice propurere aș avea eu, decizia o iau dânșii, mingea e în terenul lor”.

Amintim, ultima fabrică încă deținută de Stat din Cluj, fabrica de pantofi Clujana, a rămas fără activele din piața 1 Mai în care funcționa de la înființarea sa, în urmă cu mai bine de un secol, după ce acționarul principal, Consiliul Județean, i le-a cumpărat în contul datoriilor de milioane de lei acumulate în ultimii ani în special ca taxe la stat. În aceste condiții după contractul semnat în 18 decembrie 2018 fabrica avea trei luni să se mute din spațiu.

Citește și:

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, somată din nou să părăsească spațiile vândute

Falimentara fabrică Clujana, ultima deținută de Stat în Cluj, vrea să rămână în spațiile vândute pe milioane către acționarul majoritar

Învârteli în cerc la ultima întreprindere deținută de Stat din Cluj: trebuie să se mute căci și-a vândut casa, dar nu se știe unde. Halele Tetarom, incompatibile. Noul director: ”noi foloseam 99% din curent, restul nu puteau face nici o cafea”

DOCUMENT Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, alungată de noul proprietar al clădirilor: are 15 zile să se mute

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.