Închide

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, somată din nou să părăsească spațiile vândute

Economie by Mihai Prodan - sept. 08, 2020 0 151

Dezastru la ultima fabrică deținută de Stat din Cluj? Somată să se mute, de ani de zile, conducerea faimoasei fabrici de încălțăminte Clujana speră să rămână în chirie în spațiile pe care le-a vândut pe milioane în contul datoriilor, dar acum noul proprietar, care e și acționarul majoritar, Consiliul Județean, îi tot cere să părăsească halele.

Directorul Clujana Călin Oancea a spus vineri pentru actualdecluj.ro că preferă ca fabrica să rămână în spațiile pe care le-a vândut și că speră la o chirie rezonabilă, dar nicio astfel de propunere nu a ajuns la proprietarul spațiilor, care oricum nu are astfel de planuri. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Valentin Jucan: ”noi o parte din clădiri le-am preluat deja, dar cel puțin o hală nu este încă preluată. Acum două luni am trimis ultima somație prin care CJ solicită SC Clujana SA să predea spațiile respective. Este important de menționat că suntem în perioada legală prin care putem să solicităm intrarea în posesie în legătură cu acele clădiri, cu posibilitatea de a-i acționa în judecată. Avem o perioadă de trei ani când putem face aceasta dar evident CJ nu va aștepta să se împlinească acest termen. Dacă în continuare Clujana nu reușește să găsească o soluție de a se muta, CJ Cluj va trebui să soluționeze această situație pe calea instanței. Clujana a promis că face toate demersurile pentru a găsi un spațiu adecvat, în condițiile în care comisia tehnică a lor a transmis la Clujana că discuția inițială care viza spațiile de la Tetarom nu este valabilă din cauză că la Clujana sunt echipamente foarte grele, care depășesc criteriile tehnice de construcție de la Tetarom”.

Am cerut o copie a acestei ultime somații, dar nu am primit-o până la această oră.

A abordat Clujana Consiliul Județean cu o propunere privind o eventuală chirie? Nu, spune Jucan. ”Oricum noi nu putem da acele spații în chirie direct celor de la Clujana, sunt spații care de la momentul la care au fost achiziționate au un alt regim, prin urmare acele hale trebuie scoase la licitație. Nu le putem da lor doar pentru că ei le ocupă”.

Citește și:

Falimentara fabrică Clujana, ultima deținută de Stat în Cluj, vrea să rămână în spațiile vândute pe milioane către acționarul majoritar

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare