Închide

Hotelul de pe trotuar din centrul Clujului pe care USR și societatea civilă se bat să-l demoleze a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar din Cluj. Vrea să îl transforme în aparthotel pentru tinerii care vin la festivaluri

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 13, 2022 3 2752

Dezvoltatorul Dorin Bob de la Studium Green (cea care a ridicat primul bloc de locuințe cu design în Cluj-Napoca, însă într-o zonă cu probleme de trafic) a confirmat pentru media9.ro că a cumpărat hotelul Cristian din Centrul Clujulului. El a mai spus că intenționeză să modifice clădirea și să o transforme într-un aparthotel pentru tineri.

 

Potrivit media9.ro, omul de afaceri Dorin Bob a cumpărat Hotelul Cristian pentru puțin peste 250.000 de euro de la societatea Solvendi care l-a scos la licitație în calitatea de lichidator al societății Eunicia Rotiserie, intrată în faliment, firmă din portofoliul cunoscutului afacerist Costică Pocol, cel care deține și Piața Mărăști. Citat de aceeași sursă, Dorin Bob a spus că intenționează să transforme clădirea și să amenajeze un aparthotel pentru Tinerii care vin la festivaluri în Cluj. DETALII: AICI.

Costică Pocol, cel care controla societatea Eunicia Rotiserie, intrată în faliment și în patrimoniul căreia se află hotelul Cristian, a declarat pentru stiridecluj.ro că hotelul e perfect legal, că are autorizație atât de la Funar cât și de la Boc și că, de fapt, investitorii n-au cumpărat până acum imobilul deoarece public primarul Emil Boc anunță că e ilegal și că îl demolează.

Primarul Emil Boc a anunțat încă de anul trecut, că se caută soluții juridice pentru ca Hotelul Cristian să fie demolat de pe trotuar din centrul Clujului, mai ales că Primăria are un proiect de modernizare a străzii Argeș, din zonă.

Cetățenii au donat, anul trecut, suma de  3845 lei pentru cumpărarea Hotelului Cristian în cadrul demersului inițiat – chetă publică – pentru cumpărarea hotelului Cristian, scos la licitație de lichidatorul judiciar Solvendi pentru peste 400.000 de euro. Campania a venit după ce, inițial, primarul Emil Boc a refuzat să facă ceva pentru ca hotelul Cristian, despre care a spus că s-a construit ilegal pe trotuar în vremea lui Funar în baza unei autorizații de gheretă, să fie demolat în noul proiect de modernizare pentru care Primăria a organizat deja un concurs de soluții la Liceul Nicolae Bălcescu, la pachet cu mai multe străzi printre care și strada Argeș unde e amenajat acest hotel.

De anul trecut, Primăria nu a mai anunțat niciun fel de soluție în cazul hotelului Cristian. În 9 mai 2013, când operatorul hotelului a intrat în insolvență și clădirea s-a scos la vânzare, Primăria transmitea că nu există demersuri privine demolarea și că acea clădire nu are în continuare autorizație de construire.

Dorin Bob este cel care a inițiat în Cluj proiectul primului bloc cu 40 de etaje, premieră pentru România, în zona Cora din Cluj-Napoca. Proiectul a fost contestat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină veterinară și nu a fost deocamdată aprobat.

Vezi și:

Un alt hotel monstruos din centrul Clujului rămâne în picioare într-un proiect ambițios de reamenajare a zonei Canalului Morii prin concurs de soluții, chiar dacă este ilegal

Fostul proprietar al Hotelului Cristian spune că e legal și că are autorizație și de la Funar și de la Boc. Mai mulți consilieri locali i-au cerut Primăriei să clarifice situația. Cheta civică pentru cumpărarea clădirii continuă

Campanie la Cluj împotriva practicilor de la Primăria lui Boc și a urbanismului ilegal: Comunitatea vrea să cumpere hotelul ilegal din centrul Clujului și să-l doneze Primăriei pentru a fi demolat

Vezi și:

Primăria se adâncește în proceduri birocratice și asistă în continuare la ilegalitățile proprietarului Hotelului Cristian ridicat pe trotuar în centrul Clujului. Hotelul are acum două garduri ilegale

3 comentarii

    • Cei care construiesc case ilegal, nu merita clementa. Amenzile ar trebui sa fie de cel putin 10.000 euro, ca sa fie lumea descurajata. Nu-s fraieri, se cred mai degraba smecheri si de aceea investec zeci de mii de euro in case, pe toate dealurile Clujului, stiind ca nu au autorizatie, nici drept de a construi in acea zona. In loc sa bage atatia bani in case ilegale, mai bine si-ar lua un apartament.

  1. Din articol rezultă faptul că, imobilul constuit fără forme legale pe domeniul public nu va fi demolat. Concluzia: construiți băieți oriunde și oricum, autoritățile locale dorm cu legea sub căpușor.

Scrie un comentariu