Închide

Campanie la Cluj împotriva practicilor de la Primăria lui Boc și a urbanismului ilegal: Comunitatea vrea să cumpere hotelul ilegal din centrul Clujului și să-l doneze Primăriei pentru a fi demolat

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 25, 2021 5 1324

Primarul Emil Boc a spus la un post de radio local, în 25 februarie, că, juridic, nu are nicio cale legală pentru a dispune demolarea hotelului ilegal construit în centrul Clujului, hotelul Cristian din zona străzii Argeș unde Primăria vrea să lanseze un proiect de modernizare la pachet cu liceul Bălcescu și alte artere din zonă, prin concurs de soluții. Hotelul a fost ridicat în baza unei autorizații de amplasare a unei gherete din martie 2004, potrivit informațiilor apărute în media locală. Acum e scos la licitație, cu peste 400.000 euro de lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie care îl avea în palmares. Comunitatea din Cluj vrea să îl penalizeze pentru că și-a făcut o practică din a găsi alți vinovați pentru construcțiile ilegale tolerate în oraș.

„Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală. (…)Eu zic să-l întrebați pe fostul primar. Nu îi întrebați pe cei care nu au făcut asta și nu au aprobat. Pentru a putea demola avem nevoie de o sentință  din partea Judecătoriei. Când te duci la judecător, acesta spune că nu e posibil acest lucru”, a tranșat soarta hotelului Cristian primarul Emil Boc, la postul de radio Napoca FM.

În fața refuzului Primăriei de a face ceva în privința clădirii ilegale ridicate pe trotuar într-o zonă centrală a Clujului, oameni din societatea civilă clujeană au venit cu o idee nebunească.

Vor să lanseze o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea hotelului de la lichidatorul judiciar și apoi își propun să îl doneze Primăriei pentru a fi demolat. Acum, pe grupul Clujul Civic se dezbate chestiunea, tocmai pentru a se stabili dacă va fi sau nu lansat apelul pentru strângerea de fonduri.

Vezi și:

Un alt hotel monstruos din centrul Clujului rămâne în picioare într-un proiect ambițios de reamenajare a zonei Canalului Morii prin concurs de soluții, chiar dacă este ilegal

 

 

 

 

5 comentarii

  • Ce sa il mai intrebi pe Funar? Cand avem aceeasi administratie de 17 ani??
   Boc are o scuza pentru orice, asta fiind singura lui „calitate”, papagalul, in rest un corupt si un om mic (si nu ma refer la inaltime)

   • Va reproduc raspunsul primarului. Daca nu-l intelegeti, trimiteti-i o solicitare sa vi-l deseneze…
    „Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală. (…)Eu zic să-l întrebați pe fostul primar. Nu îi întrebați pe cei care nu au făcut asta și nu au aprobat. Pentru a putea demola avem nevoie de o sentință din partea Judecătoriei. Când te duci la judecător, acesta spune că nu e posibil acest lucru”, a tranșat soarta hotelului Cristian primarul Emil Boc, la postul de radio Napoca FM.

 1. DIn ce cunosc eu si Funar a atacat in instanta acea cladire si din pacate a pierdut. La capatul hotelului e ca si la piata Marasti acelasi personaj Pocol C. La acea vreme orice a incercat Funar a esuat. Cam asta e justitia mult iubita de la noi.

Scrie un comentariu