Închide

Gata! Oficial, de la CFR, cu oprire ca secund la cârma primăriei, Șurubaru a fost „înscăunat” ca „CEO” al orașului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 22, 2016 0 553

Clujul are oficial un city manager și anume cel care timp de patru ani l-a secondat pe edilul Emil Boc ca viceprimar al orașului, Gheroghe Șurubaru. Fostul viceprimar clujean a rămas pe dinafară în urma negocierilor purtate la nivelul PNL privind algoritmul de ocupare a funcțiilor de viceprimari la nivelul primăriei, după alegerile locale din 5 iunie. Așa că, pentru că un post de viceprimar a fost cedat liberarilor pur sânge, lui Șurubaru și s-a creat un loc de city manager, post ținut de rezervă de primarul Boc.

Șurubaru s-a înschis săptămâna trecută la concursul lansat de primărie pentru postul promis lui, fiind de altfel și singur candidat admis în urma selecției dosarelor. A mai participat un polițist local din Alba, care nu îndeplinea criteriile de vechime.

Săptămâna aceasta, Șurubaru a susținut și probele de concurs. La scris a luat 84,5 puncte iar la interviu, 100 de puncte. Deci, oficial, poate fi înscăunat. Din comisia de concurs au făcut parte trei subalterni de-ai lui Șurubaru din primărie:  Viorel Pleșa (șeful Direcției de Spații Verzi și Ecologie Urbană, acesta lucrând la  garda de Mediu Cluj și fiind recuperat pe linie de partid și angajat la primăria clujenaă), Ioan Bogdan (șef serviciul financiar ) și Iosif Madru (cel care a condus până nu demult Diecția de Resurse Umane a Primăriei, însă a rămas în sistem).

Șurubaru joacă singur pentru postul de city-manager. 3 foști subalterni îi vor evalua candidatura

Gheorghe Surubaru are 53 de ani și a deținut în ultimii 4 ani funcția de viceprimar al municipiului. La început de mandat, Șurubaru a fost implicat într-un proces de incompatibilitate, pentru că nu a demisionat în timp util din functia de administrator, detinută la o firmă privată, însă a câstigat însă procesul cu ANI. În primii ani de mandat la primărie a rămas cunoscut pentru vechea funcție pe care a deținut-o înainte să vină în primăriei, cea de director în Cadrul Regionalei CFR Cluj: “el e cu gara, cu pasajele, cu parcul Feroviarilor”. Dar și pentru că nu prea are mare lucru de zis sau cel puțin nu este un obișnuit al comunicării publice a faptelor sale.

Se pregătește “îmbarcarea” lui Șurubaru. Va fi administratorul lui Boc

Gheroghe Șurubaru a fost ales pe listele PNL la Consiliul Local la alegerile din luna iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.