Închide

Șurubaru joacă singur pentru postul de city-manager. 3 foști subalterni îi vor evalua candidatura

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 12, 2016 0 534

Astrele s-au aliniat pentru fostul viceprimar Gheroghe Șurubaru, acum consilier local. Va da concurs pe postul sortit în urma negocierilor politice din PNL dinaintea alegerilor din luna iunie și anume cel de administrator public, singur. Deși de câțiva ani buni încoace societatea civilă din Cluj face presiuni ca primăria să angajeze un city manager care să facă treabă pentru oraș, postul a fost ținut „pentru zile negre” de conducerea instituției. Anul acesta, imediat după alegeri, s-a aprobat crearea în organigrama a respectivului post și scoaterea sa la concurs.

Doi candidați și-au înscris dosarele pentru concursul de ocuparea a postului de administrator public (city manager) în primăria Cluj. După etapa de selecție a dosarelor, în cursă a rămas nimeni altul decât fostul viceprimar al orașului din vechea legislatură, Gheorghe Șurubaru. Concursul propriu zis va avea loc în 18 iulie.

Celălalt candidat este un polițist local de la primăria Zalău, Ioan Dușcaș care are 45 de ani și a cărui dosar de candidatură a fost respins deoarece nu îndeplinea condițiile legate de vechimea cerută pentru ocuparea postului de administrator public.

Comisia de concurs e formată din trei angajați ai primăriei clujene, foști subalterni a lui Șurubaru, în mandatul său de viceprimar: Viorel Pleșa (șeful Direcției de Spații Verzi și Ecologie Urbană, acesta lucrând la  garda de Mediu Cluj și fiind recuperat pe linie de partid și angajat la primăria clujenaă), Ioan Bogdan (șef serviciul financiar ) și Iosif Madru (cel care a condus până nu demult Diecția de Resurse Umane a Primăriei, însă a rămas în sistem).

Concursul pentru ocuparea postului contractual de city manager al Clujului în următorii patru ani la care Șurubaru candidează singur va avea loc în 18 iulie.

Negocierile purtate în PNL înainte de alegerile locale din 5 iunie au garantat ca un fotoliu de viceprimar la Cluj-Napoca să revină vechiului PNL, motiv pentru care actualul viceprimar Gheroghe Șurubaru, om din fostul PDL, nu-și mai putea continua proiectele ca viceprimar al orașului. Așa a venit cartea câștigătoare, potrivit unor surse din administrație, primarul Emil Boc i-a găsit deja un loc la primărie unde poate să fie șef în continuare: a decis să scoată la concurs postul de city-manager.

Gheorghe Surubaru are 53 de ani și a deținut în ultimii 4 ani funcția de viceprimar al municipiului. La început de mandat, Șurubaru a fost implicat într-un proces de incompatibilitate, pentru că nu a demisionat în timp util din functia de administrator, detinută la o firmă privată, însă a câstigat însă procesul cu ANI. În primii ani de mandat a rămas cunoscut pentru vechea funcție pe care a deținut-o înainte să vină în primăriei, cea de director în Cadrul Regionalei CFR Cluj: “el e cu gara, cu pasajele, cu parcul Feroviarilor”.

Gheroghe Șurubaru a fost ales pe listele PNL la Consiliul Local la alegerile din luna iunie.

AICI cerințele pentru ocuparea postului de administrator public:

Se pregătește “îmbarcarea” lui Șurubaru. Va fi administratorul lui Boc

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.