Închide

Se pregătește „îmbarcarea” lui Șurubaru. Va fi administratorul lui Boc

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 17, 2016 0 763

Clujul va avea administrator public. Funcția a fost deja aprobată în organigrama primăriei. La ultima ședință a Consiliul Local din mandatul 2012-2016 s-au aprobat și criteriile, procedura de ocupare a postului, dar și atribuțiile specifice ale funcției. Deși societatea civilă a făcut de câțiva ani încoace presiuni pentru ca primăria clujeană să-și angajeze un astfel de aministrator public, de fiecare dată primarul din Cluj a invocat fel de fel de impedimente.

Acum a venit timpul ca orașul să aibă administrator public. Aceasta deoarece actualul viceprimar Gheorghe Șurubaru, despre care Boc nu prididește să spună de fiecare dată cât de priceput este și cum rezolvă el chiar toate problemele complicate ale orașului, ar fi rămas pe dinafară.  Negocierile purtate în PNL înainte de alegerile locale din 5 iunie au garantat ca un fotoliu de viceprimar la Cluj-Napoca să revină vechiului PNL, motiv pentru care actualul viceprimar Gheroghe Șurubaru, om din fostul PDL, nu-și mai putea continua proiectele ca viceprimar al orașului. Așa a venit cartea câștigătoare, potrivit unor surse din administrație, primarul Emil Boc i-a găsit deja un loc la primărie unde poate să fie șef în continuare: a decis să scoată la concurs postul de city-manager. Consilierii locali au aprobat, ieri, criteriile, procedura de ocupare a postului de administrator public, dar și atribuțiile specifice ale funcției. Urmează lansarea concursului.

atibutii administrator

Gheorghe Surubaru are 53 de ani și a deținut în ultimii 4 ani funcția de viceprimar al municipiului. La început de mandat, Șurubaru a fost implicat într-un proces de incompatibilitate, pentru că nu a demisionat în timp util din functia de administrator, detinută la o firmă privată, însă a câstigat însă procesul cu ANI. În primii ani de mandat a rămas cunoscut pentru vechea funcție pe care a deținut-o înainte să vină în primăriei, cea de director în Cadrul Regionalei CFR Cluj: „el e cu gara, cu pasajele, cu parcul Feroviarilor”.

Gheroghe Șurubaru a fost ales pe listele PNL la Consiliul Local la alegerile din luna iunie.

Șurubaru a zâmbit șmecherește când a fost întrebat de Actualdecluj.ro dacă își dorește să fie administrator public al Clujului. „Nu știu, să vedem. Probabil voi participa la concurs. Să vedem când va fi lansat”, a spus Șurubaru.

De exemplu, la Oradea, unde există un administratorul public, acesta este salarizat cu peste 6200 lei pe lună. Ca viceprimar, Șurubaru câștigă pe lună în jur de peste 4000 lei.

atibutii administrator

Care sunt cerințele pe care trebuie să le bifeze Șurubaru pentru noul post

Mai jos sunt criteriile stabilite pentru vitorul administrator public al orașului:

La mijlocul listei privind aptitudinile cerute de la fiintorul administrator public al Clujului este cominicare eficientă. O mostră oferită de viceprimar la acest capitol poate fi urmărită aici, la conferința de presă de la Sala Polivalentă după ce un copil a căzut într-un gol pentru că tribuna retractabilă nu a fost montată cum trebuie.

Cu respectivul prilej, Șurubaru a vorbit minute în șir despre problemele mecanice și de frecare pe care tribuna retractabilă de la Polivalentă le avea la momentul respectiv (mai 2016), tribună retractabilă pe care în calitate de președinte al Consimiei de Recepție a primăriei o recepționase la pachetul „sală polivalentă” de care s-a ocupat.

VIDEO Primăria n-are vinovați, nici măcar, moral. Doar probleme tehnice de remediat la o sala polivalenta receptionată în urmă cu un an

Despre Șurubaru, primarul Emil Boc a spus în repetate rânduri că îi este de mare ajutor deoarece muncește atât de mult ca să rezolve problemele complicate ale municipiului că nici măcar nu mai are timp să mai comunice ceea ce face de fapt.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.