Închide

FOTO/VIDEO Turnul de la Cluj care a adus, cu emoţii, locul I pentru UTCN la concursul cu seisme din Boston

ActualitateTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - apr. 21, 2015 0 2073

Au lucrat 6 luni pentru o machetă de 29 de etaje a unui turn care să reziste la cutremure, au concurat în Boston cu University of California, Berkeley, Stanford sau UCLA, au făcut poza cu trofeul de locul 2 și, după „reviziile” organizatorilor de concurs s-au întors acasă cu locul 1. Studenții din echipa de Cluj au fost premiați azi la ei acasă, de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, după ce au adus la Cluj locul 1 la Seismic Design Competition. Evenimentul anual este organizat de EERI SLC (Students Leadership Council) și anul acesta s-a desfășurat la Boston Massachusetts în perioada 31 Martie – 3 Aprilie.

Macheta de 29 de etaje gândită ca turn-far și denumită Beacon Tower a fost pregătită la Cluj pentru concursul de design seismic, în care structurile participanţilor sunt supuse unor cutremure simulate. Turnurile nu trebuie doar să reziste cutremurelor, ci să îndeplinească şi o serie de alte criterii, care au în vedere inclusiv veniturile şi profitul pe care le pot aduce proiectele. Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 9 studenți: Țigănescu Alexandru, Musta Paul-Ștefan, Carpea Ana-Maria, Fățan Iulia-Elena-Maria, Chiș Andrei-Mihai, Terec Mircea Alexandru, Greceniuc Alexandru Ivan, Coman Andreea-Diana, Sarkozi Norbert-Peter. Echipa de la Cluj s-a confruntat cu 34 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care University of California, California State University, University of British Columbia, Stanford University sau University of Michigan.

 

Cum a fost la americani

A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT , Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți. Concursul în sine ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți de la alte universități de prestigiu, de a ne raporta la modul lor de gândire și de viață, de a lega prietenii. Unii mai bine pregătiți, alții cu proiecte realizate pe ultima sută de metri, fiecare echipă a venit cu idei noi, concepte originale, a fost o interacțiune și un schimb de experiență”, e concluzia post-eveniment a căpitanului echipei, Alexandru Țigănescu. “Rezultatul arată încă o dată faptul că studenții români pot lupta de la același nivel cu studenții universităților de prestigiu din lume”, a completat Ovidiu Prodan, SDC Chapter Advisor.

 

 „Formula magică”: cum se calculează câştigătorul

Sistemul de punctare în cadrul Seismic Design Competition include o serie de elemente: Propunere Design, Prezentare, Poster și Arhitectură (Design Proposal, Presentation, Poster, and Architecture), Acuratețea Predicțiilor, Venit anual, Cheltuieli anuale în administrarea clădirii, Cost seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei. În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj Napoca a avut un profit de 824,332 de dolari clasându-se astfel pe locul 1, urmată de University of California, Los Angeles și University of California, Berkley.

Imediat după încheierea competiției de la începutul lunii, echipa UTCN din State anunța locul II pentru turnul din Cluj. Ulterior însă, după corectarea unor erori în evaluare, echipa UTC-N a urcat pe locul I. „În urma revizuirii fișelor de concurs a întregilor echipe participante, organizatorii au actualizat greutatea totală a clădirii noastre, de la 6.822 pounds la 5.822 pounds; acest fapt aducând în Cluj Napoca pentru al doilea an consecutiv trofeul SDC”, au explicat reprezentanții echipei.

Scorul:

Sursa Foto: UTCN

Vezi şi:

Primul anunţ:

Turn de Cluj, testat în “cutremure” americane: UTCN ia locul 2 într-o competiţie internaţională de design seismic

De la testele din Cluj:

Foto/Video 3,2,1: Cutremur! De ce a căzut la UTCN Turnul-„Far”. Clujul se pregătește pentru competiția cu seisme de la americani

Celălalt loc 1:

Turnul „made in Cluj” care a rezistat cutremurelor din Alaska

Nici un comentariu

Scrie un comentariu