Închide

Derby-ul existenței se decide în Elveția. Cum poate fi dărâmată „U” Cluj de rivala CFR

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 22, 2015 1 1866

Universitatea și CFR s-au duelat de trei ori în 2015, în Cupa României și în campionat, dar acum duc o luptă pentru supraviețuire în fotbalul românesc.Bătălia finală se va da la TAS, la finalul lunii mai.

U Cluj a urcat pe 12 în campionat după succesul din fața Pandurilor, dar pentru a fi sigură de menținerea în prima ligă, formația lui Adrian Falub e obligată să mai urce o poziție. Asta pentru că în luna mai se va judeca în Elveția, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, depunctarea CFR-ului, iar în eventualitatea în care “feroviarii” vor câștiga, vor urca în prima parte a clasamentului, implicit și peste “U”.

Scenariul care le dă fiori celor de la Universitatea este ca echipa să termine campionatul pe 12, iar CFR-ul să câștige la TAS. “Pentru noi obiectivul este locul 11 pentru că nu știm ce se întâmplă în Elveția cu punctele CFR-ului. Astfel, pentru a nu avea emoții, suntem obligați să fim măcar pe 11”, a explicat administratorul judiciar al Universității, Marieta Anastasescu.

CFR-ul se așteaptă la un verdict favorabil din Elveția. “Din punctul meu de vedere, legal vorbind, clubul trebuie să își primească punctele înapoi. Cele cinci litigii pentru care a fost depunctată echipa ar fi trebuit suspendate, CFR aflându-se la momentul respectiv în reorganizare judiciară. Sunt convins că la TAS, cu un judecător echidistant și fără presiuni din alte părți, CFR Cluj își va primi punctele înapoi. Dosarul se judecă pe fond, am trimis toate documentele și credem că undeva la mijlocul lunii mai se va judeca, dar nu avem deocamdată nici o certitudine”, a declarat pentru actualdecluj.ro Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al CFR-ului.
CFR a fost sancționată de comisiile FFR cu o depunctare de 24 de puncte și intezicerea dreptului de a face transfer în luna februarie, după ce clubul nu și-a onorat plățile salariilor către foştii jucători Ioan Hora, Claudiu Voiculeţ, Daniel Stana, Liviu Ganea şi Vasile Maftei (două dosare).

Avocat de calibru la TAS

La TAS, echipa din Gruia este este reprezentată de unul dintre cei mai buni avocați din domeniu, Jorge Ibarrola de la Libra Law, o casă de avocatură elvețiană.
Ibarrola a câștigat în ultimii ani la TAS mai multe procese pentru CFR Cluj în diferite litigii pe care clubul le-a avut cu jucători sau antrenori, dar cel mai important succes datează din 2013. Atunci, echipa din Gruia a dat Federația în judecată după ce forul de la București a promulgat o lege care limita numărul jucătorilor străini care pot fi utilizați într-un meci. FRF stabilea că echipe din Liga 1 pot utiliza cel mult cinci jucători străini concomitent în timpul unui joc, iar numărul urma să scadă la doi începând cu sezonul 2015-2016.
“Feroviarii” au apelat atunci la Jorge Ibarrola, iar acesta a obținut un succes zdrobitor la TAS împotriva Federației Române de Fotbal. “Am câștigat mai multe procese pentru CFR, nu doar unul singur. Colaborăm de câțiva ani. Despre ultima colaborare, cea cu punctele, nu pot să vă spun nimic, e confidențial. Dacă acceptă conducerea să vorbească, foarte bine, eu nu pot să vă ofer detalii”, a explicat avocatul Ibarrola pentru actualdecluj.ro.
Jorge Ibarrola a fost judecător la TAS în trecut, iar după ce i-a expirat mandatul şi-a deschis o firmă de avocatură- Libra Law- împreună cu Claude Ramoni, un alt expert în domeniul litigiilor sportive.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.