Închide

Primarul Boc se laudă cu proiectul Liceului „Lucian Blaga”

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - apr. 21, 2015 0 522

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” are un parteneriat școlar cu unități similare de învățământ din Anglia, Franța, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia și Polonia. Este vorba despre un proiect multilateral: Comenius „My town – my little homeland”. În cadrul parteneriatului, 25 de profesoi și dirctori de școli din aceste țări, au venit în vizită la Cluj Napoca. Primarul Emil Boc nu avea cum să piardă ocazia de a se fotografia cu oaspeții și de a se lăuda cu proiectul Liceului „Lucian Blaga”.

Primarul Emil Boc i-a primit pe cei 25 de profesori străini în Sala de Sticlă a instituției pe care o reprezintă,  unde le-a proiectat un filmuleț de prezentare a orașului.

„Cluj-Napoca este unul dintre cele mai sigure oraşe din Europa, iar acest lucru se datorează colaborării dintre Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului. În privinţa studiilor, suntem un oraş universitar, iar tinerii care doresc să se perfecţioneze la Cluj-Napoca au posibiltatea să aleagă dintr-o vastă ofertă educaţională”, i-a informat primarul Boc pe oaspeți. Primarul a oferit informații despre programul de acordare a burselor şcolare, precum şi despre cel privind gratuitatea elevilor pe două linii de transport în comun. În prezent, 12.500 de elevi clujeni beneficiază de burse şcolare, iar 14.500 de elevi au gratuitate pe transportul în comun.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu