Închide

Caravana Gaudeamus instalează Capitala Europeană a Cărții în Piața Unirii

ActualitateCulturăTop News by Actual de Cluj - apr. 21, 2015 1 710

Târgul Gaudeamus-Radio România începe,  mâine, la Cluj-Napoca, în Piața Unirii. Timp de cinci zile, în pavilionul mobil din centrul orașului, clujenii se vor putea delecta cu cele mai recente apariții editoariale, cu pachete promoționale de carte dar și cu o serie de concursuri.

„Ediția din acest a tîrgului din Cluj-Napoca cu numărul XVI va reuni 89 de expozanți reuniți în 58 de standuri, reprezentând principalele categorii prezente pe piața de carte și educație din România. Să nu uităm că un astfel de eveniment are și o miză financiară. Nu trebuie să privim cu pudibonderie, pentru că acest târg reprezintă oxigenul financiar care va permite producerea de noi titluri”, a explicar mangerul târgului, Vladimir Epstein. Acesta a adăugat că în cadrul târgului, complotează împreună cu ceilalți parteneri pentru ca ziua de 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții să fie serbată într-un mod inedit în cadrul Târgului.
Directorul Radio Cluj, Bogdan Roșca, a menționat că ediția 2015 a târgului va fi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele tradionale marca Gaudemanul-Radio România. „Vom derula campania Carțile se întorc acasă prin care expozanții și vizitatorii vor dona cărți care vor ajunge anul acesta la bibliotecile comunității din Sighet unde noi avem o stație locală. Vor fi premiați și patru olimpici clujeni și va avea loc și concursul Miss Lectura”, a explicat acesta.
La ediția 2014, organizatorii au reușit să strângă circa 3000 de volume care au fost donale în cadrul respectivei campanii. Cifra de vânzări pentru ediția de anul trecut a fost, potrivit organizatorilor, undeva la 1 milioan de lei. „Vor fi reduceri de 10-15% până la 80-90%. Oricum editurile nu sunt în pierdere după acest eveniment”, a mai explicat Epstein.

Președintele de onoare a ediției 2015 Gaudeamus Cluj-Napoca va fi poetul Adrian Popescu.

CONSULTA AICI CATALOGUL PARTICIPANTILOR ȘI PROGRAMUL EVENIMENTELOR EDIȚIEI DIN ACEST AN A GAUDEAMUS CLUJ_NAPOCA

Un comentariu

Scrie un comentariu