Închide

300 de pagini de istorie locală, volumul 2: cunoscutul profesor de istorie Bogosavlievici își prezintă incursiunile cu elevii pe străzile Clujului. ”Volumul se constituie într-un adevărat manual de istorie locală”

Istorie by Actual de Cluj - mai 20, 2022 0 490

Cunoscutul profesor clujean de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, apreciat pentru cursurile sale neconvenționale pe străzile încărcate de istorie ale orașului, revine cu al doilea volum din seria ”Bogo și elevii”, în care prezintă principalele elemente care au definit formarea orașului, în aproape trei sute de pagini.

După doi ani de la prezentarea primului volum dedicat celor ce doresc să descopere istoria orașului de pe Someșul Mic, profesorul  Bogosavlievici revine cu partea a doua a incursiunii, realizată împreună cu elevii săi. În aproape 300 de pagini, ne sunt prezentate principalele obiective turistice, elemente ce au definit formarea urbei și comunitățile locale, care și-au lăsat amprenta asupra Clujului.

Volumul va fi lansat miercuri 25 mai la ora 17.30 în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Alături de gazda evenimentului, istoricul Tudor Sălăgean, care e și directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, profesorul Bogosavlievici va prezenta volumul împreună cu invitații săi. ”Volumul se constituie într-un adevărat manual de istorie locală”, arată editura unde a apărut volumul, Arcadia Media din Cluj-Napoca.

Citește și:

Un profesor de istorie din Cluj își lansează mâine volum despre istoria orașului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu