Închide

Un profesor de istorie din Cluj își lansează mâine volum despre istoria orașului

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 18, 2020 3 1906

Cunoscutul profesor de istorie care-și învață elevii istoria Clujului chiar pe străzile orașului își lansează mâine seară o carte pe temă, ”Explorăm Clujul istoric – Bogo şi elevii colegiului naţional „George Bariţiu”. Cartea a fost publicată și în limba maghiară.

Vladimir Bogosavlievici e profesorul clujean de istorie care-și învață elevii de la colegiu George Barițiu, dar și pe clujeni în tururi ghidate pe temă, istoria orașului Cluj-Napoca direct pe străzile acestuia.

Cartea e programată să fie lansată mâine seară, iar la eveniment vorbesc profesorii universitari Radu Ardevan și Laszlo Alexandru, istoricul Tudor Sălăgean, și traducătorii volumului în limba maghiară Vincze Timea și Vincze Zoltan. Lansarea e programată mâine seară la ora 18, în curtea Muzeului Naţional de Istorie A Transilvaniei. ”Vom prezenta o carte prin care urmărim să relevăm adevărul Clujului: un oraș multietnic, multiconfesional, care dă o multiculturalitate și care dă o vibrație a unui adevărat centru european și centru de cultură”, arată Bogosavlievici.
Diploma regală din 19 August 1316 reprezintă actul de naştere a oraşului medieval Cluj, libertăţile obţinute prin diploma regelui Carol Robert de Anjou au desprins istoria Clujului din provincialism şi au înscris-o pe o traiectorie europeană.

3 comentarii

  1. Felicitari,domnule profesor pentru acest volum.Sper sa-l pot citi si eu.Am invatat multe despre istoria Clujului din emisiunile dvs. Acum cand trec prin oras,vad cu alti ochi multe din cladirile istorice.Elevii dvs.trebuie sa fie mandri ca au un asa profesor.Astept cu nerabdare urmatoarele emisiuni despre istoria Clujului.Mult respect.

Scrie un comentariu

Articole similare