Închide

Cum s-a „rezolvat” problema gropilor din parcarea Aeroportului. „România lucrului bine făcut”

EconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 03, 2015 0 635

Până să vadă cifrele, culisele, planurile „intermodale” și scandalurile de corupție care înconjoară Aeroportul, cei care ajung aici, clujenii și oaspeții de Cluj, au o altă provocare la poarta de intrare în oraș: parcarea și gropile ei.

Numărul călătorilor care au zburat de la Cluj în februarie a crescut cu o treime în ultimul an, arată un raport al Aeroportului Internațional „Avram Iancu”. În 2014, numărului de pasageri a ajuns la un record de 1,18 milioane, cu 14% mai mult decât în anul 2013, se laudă, chiar azi, conducerea Aeroportului. Cum ajung sutele de mii de pasageri/ pe an de la avion în oraș (sau invers)? Cu slalom prin parcare. În urmă cu câteva zile, un cetățean sesiza redacția Actualdecluj.ro privind situația parcării – deloc ieftine – din incinta aeroportului, în care poți risca să îți avariezi oricând mașina:

 

roata

 

 

11004354_894390057249051_910628938_n

Conducerea Consiliului Județean preciza că responsabilitatea administrării parcării ține de compania UTI (al cărei nume apare de altfel în dosarul de corupție care vizează lucrările de la aeroport). Totuși, instituția în subordinea căreia se află Aeroportul (Consiliul Județean) poate să ceară administratorului parcării să facă intervenții, mai ales dacă se primesc sesizări de la cetățeni, spuneau reprezentanții CJ săptămâna trecută.

Citește și

Am groapa mea și mă mândresc cu ea. Cum arată parcarea de la Aeroportul INTERNAȚIONAL Cluj, poarta de intrare în oraș

Câteva zile mai târziu, clujeanul cu mașina împotmolită în groapa aeroportului a găsit o surpriză: pericolul a fost înlăturat (astupat). Concluzia lui: „România lucrului bine făcut!

 

groapa umpluta

 

Problemele nu sunt recente, iar de gropile din parcarea Aeroportului de peste 1 milion de pasageri pe an dă toată lumea care are treabă la noul „Avram Iancu”. „Nu numai că mă costă foarte mult să intru în parcarea lor de la Aeroport, probabil cea mai scumpă din țară și mai scumpă decât în țările vecine, dar mai trebuie să îmi și rup roțile în toată parcarea. După ce mă taxează cu sume mari doar ca să stau jumate de oră, nici măcar nu au bunul simț să își asfalteze gropile”, spune o clujeancă care a fost nevoită și ea de mai multe ori în aceste săptămâni să dea probe de slalom printre gropile aeroportului.

 

Citește și:

Exclusiv: Motivul pentru care a picat intermodalul Aeroportului

Aeroportul din Cluj se laudă singur în contextul scandalului transportului intermodal: traficul a crescut cu 30% într-un an

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare