Închide

Aeroportul din Cluj se laudă singur în contextul scandalului transportului intermodal: traficul a crescut cu 30% într-un an

ActualitateAdministrațieEconomieInternațional by Actual de Cluj - mart. 03, 2015 2 786

Numărul călătorilor care au zburat de la Cluj în februarie a crescut cu o treime în ultimul an, arată un raport al Aeroportului Internațional „Avram Iancu”.

E vorba mai exact de o creștere cu 31% a traficului aerian iar numărul de aterizări și decolări a crescut cu aproximativ 19%, comparativ cu luna februarie 2014, arată aeroportul care subliniază că și în ianuarie 2015 creșterea față de ianuarie 2014 a fost de 30%.
Totodată, Aeroportul Internațional „Avram Iancu ”Cluj a înregistrat în anul 2014 creșteri semnificative de trafic, atât ale numărului de pasageri, care a ajuns la un record de 1,18 milioane, cu 14% mai mult decât în anul 2013, cât și ale numărului total de mișcări care a crescut cu 8% în comparație cu anul 2013. „Această evoluție a numărului de pasageri pe aeroportul clujean devansează tendința generală de creștere înregistrată pe anul 2014 la nivel european”, arată aeroportul. Astfel, conform statisticilor publicate de ACI Europe (Consiliul Internațional al Aeroporturilor – Regiunea Europa), traficul aerian european a crescut în medie cu 5,4% în 2014, comparativ cu 2013.

De pe aeroportul din Cluj  sunt operate în prezent 22 destinații regulate, spre 11 țări din Europa și Orientul Mijlociu.

Să mai spunem totuși că lauda de sine a aeroportului din Cluj, de azi, vine în contextul unui uriaș scandal care a avut deznodământul ieri – e vorba de proiectul de transport intermodal, cu o finanțare totală de 71 milioane de euro din care 60 milioane asigurate gratuit de UE, proiect care însă nu a fost depus până la termenul limită, de ieri.

Citește mai multe informații:

Exclusiv: Motivul pentru care a picat intermodalul Aeroportului

Vești proaste pentru transportul aerian din Cluj: au ratat termenul-limită pentru finanțarea proiectului ce leagă aeroportul de calea ferată. Cum dreg busuiocul

2 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare