Închide

Bătălie electorală interesantă în Baciu, primarul își adjudecă un mandat la 140 voturi distanță de contracandidat, fostul primar condamnat e votat de 400 de persoane

Administrație by Actual de Cluj - sept. 28, 2020 0 561

Bătălie electorală interesantă în una dintre cele mai importante comune din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca, Baciu, unde primarul interimar în funcție și-a adjudecat un nou mandat la mică distanță de principalul contracandidat iar fostul primar, dat afară după ce a fost condamnat pentru incompatibilitate, și-a recâștigat în instanță dreptul de a candida și a chiar fost votat de patru sute de persoane.

Primarul din Baciu, Balazs Janos (UDMR) a fost votat de 2.018 locuitori din Baciu – la doar 140 voturi distanță s-a clasat contracandidatul PNL Petru Maior, adică 2,8% din voturile valabile. Fostul primar, Ioan Florin Mureșan, a fost votat și el de 394 persoane. Balazs se află la cârma Primăriei după ce a fost numit interimar pe postul de pe care a plecat Florin Mureșan, demis de prefect.

În Baciu sunt peste 10.100 alegători înscriși pe liste, dar numai jumătate dintre aceștia, puțin peste 5.000, și-au exercitat dreptul la vot.

Candidat

Partid

Voturi

BALÁZS JANOS UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA 2018
MAIER PETRU-COSMIN PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL 1878
MUREŞAN IOAN-FLORIN 394
BARZ GABRIEL ALIANȚA USR PLUS 306
HAGĂU GLIGOR PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT 244
SÎRCA VIOREL PARTIDUL ALIANŢA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR – ALDE 44
MATEI IOAN PARTIDUL NAȚIONAL ȚĂRĂNESC MANIU MIHALACHE 20
TOTAL 4904

Citește și:

Pentru că nu le-a dat banii, l-au dat afară din partid pe primarul din Baciu

EXCLUSIV. Un primar clujean, demis prin Ordin al Prefectului

Fac scut în jurul primarului din Baciu, demis de Prefect

Nici un comentariu

Scrie un comentariu