Închide

Deși la Cluj UDMR a pierdut multe voturi, președintele Kelemen Hunor spune că în ansamblu partidul a obținut un rezultat bun: 199 de primării și 4 județe

AdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 28, 2020 0 694

Față de scorul obișnuit pe care UDMR îl avea în județul Cluj, și municipiul Cluj Napoca, de circa 17%, rezultatul de la alegerile locale din 27 septembrie e mult sub așteptările politicienilor maghiari, de circa 11%. Cu toate acestea, ei se declară optimiști, apreciind că per ansamblul alegerilor, rezultatele sunt bune:

„Am câștigat 199 de primării, în 2016 am avut doar 195 de primari. Și vorbim de 199 de primari care au candidat sub sigla UDMR, fără să-i punem la socoteală și pe cei sprijiniți de UDMR. Deci, față de 2016 am câștigat în plus 4 primari”, a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Acesta a reamintit și că UDMR a recâștigat patru județe, Covasna, Harghita , Satu Mare și Mureș. „Sunt președinții noștri de Consilii Județene care vor continua munca din mandatele anterioare”.

Semnificativ și demn de amintit este faptul că după două decenii, UDMR reușește să câștige Primăria Târgu Mureș, prin intermediul candidatului independent Soós Zoltán.

„Anul trecut l-am nominalizat pe Soós Zoltán pentru Primăria Târgu Mureș. Am spus că trebuie să fie independent și iată că s-a dovedit o strategie electorală câștigătoare. El a obținut peste 50% din voturi, rezultat excepțional. De mâine începem să muncim pentru toti târgumureșenii. Am ridicat și numărul de consilieri locali, deci înseamnă că strategia de a schimba toată echipa noastră din Târgu Mureș a fost o alegere bună”, a subliniat președintele UDMR, Kelemn Hunor.

La Cluj, UDMR a câștigat primăria comunei Baciu, prin intermediul fostului social democart care între timp a aderat la formațiunea maghiară, Balázs János (în prezent viceprimar).

De asemenea, UDMR a mai câștigat primăriile Reghin, Baciu sau Ghimeș-Făget (comuna din județul Bacău, aflată la limită cu județul Harghita).

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare