Închide

EXCLUSIV. Un primar clujean, demis prin Ordin al Prefectului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 17, 2019 0 3346

Primarul comunei clujene Baciu, Florin Mureșan (foto jos), a fost demis prin Ordinul Prefectului, nr.96/16.05.2019, având în vedere că el a pierdut procesul cu ANI și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Florin Mureșan are dreptul să conteste Ordinul prin care a fost demis de prefect, iar potrivit informațiilor Actual de Cluj, ar fi depus chiar în această dimineață contestație. E puțin probabil, însă, că va obține câștig de cauză. Cel mai probabil, pentru Primăria Baciu se vor organiza alegeri anticipate.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit, în 2015, că primarul PSD din comuna Baciu, Florin Mureșan, s-a aflat în stare de incompatibilitate  în perioada 15 iunie 2012 – 18 octombrie 2013, pentru că a deținut, simultan cu funcția de primar, diferite funcții de conducere ori de execuție la câteva societăți comerciale.  Florin Mureşan a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Cluj însă instanţa i-a respins acţiunea. A urmat recursul, însă anul trecut, în noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în această cauză. În consecință, Hotărârea judectărească fiind definitivă, trebuia pusă în aplicare, astfel că prefectul Clujului, Aurel Cherecheș, oricât de mult a amânat momentul, s-a văzut nevoit să semneze Ordinul de demitere.

Există și posibilitatea ca viceprimarul PSD al comunei Baciu să asigure interimatul până când vor avea loc alegerile locale, în iunie, 2020, în cazul în care nu se vor organiza alageri anticipate. În afară de comuna Baciu, alte trei comune clujene nu au primar. Primarul comunei Râșca a fost destituit în 2016, pentru că s-a ales cu o condamnare penală pentru abuz în serviciu.  Primării din comunele Băișoara și primarul din Corenști au decedat în 2018, respectiv 2017.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare