Închide

VIDEO Buda exclude o colaborare cu USR pe modelul de la București. Tișe: „Cred că vom avea majoritate singuri la Consiliul Județean. Vrem și alte motoare de dezvoltare în județ pe lângă Cluj-Napoca”

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - sept. 28, 2020 0 313

Președintele PNL Cluj Daniel Buda nu a exclus o colaborare cu UDMR în a conduce județul Cluj. A exclus însă una cu USR/PLUS, modelul aplicat la primăria București unde PNL l-a susținut pe actualul câștigător al alegerilor locale, Nicușor Dan. În schimb, președintele Alin Tișe a ținut să spună că 99% din populația Clujului a optat pentru PNL, că partidul are toate municipiile și orașele din județ și că la nivelul Consiliului Județean PNL poate asigura o majoritate singur.

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a spus  că scorul obținut de PNL la nivel de Consiliu Județean, de președinție a Consiliului Județean, cel de la nivelul Consiliului Local cât și cel pentru funcția de primar în Cluj-Napoca e unul onorant, dar și unul care îi responsabilizează ca lideri din administrația locală clujeană.

Despre o colaborare cu UDMR, Buda nu a exclus-o, însă nici nu a susținut-o ferm. În schimb, președintele PNL Cluj a spus că în acest moment la Cluj e exlusă o colaborare cu USR PLUS pe modelul celei din București, unde PNL l-a susținut pe actualul câștigător al alegerilor locale, Nicușor Dan.

În schimb, președintele Alin Tișe a ținut să spună că la nivel de județ PNL a câștigat toate primăriile de orașe și că în total deține 51 de primării dar și că la nivelul Consiliului Județean are majoritate.

Primarul Emil Boc a ținut și el să spună că va susține toate proiectele USR în Consiliul Local dacă ele se vor dovedi viabile pentru comunitate.

Despre alegerile tocmai încheiate Alin Tișe, care a câștigat un nou mandat, a mai spus că alegerile au fost atipice, că au presupus consum foarte mare de energie și resurse umane consistente. Despre proiectele Clujului el a spus că vor continua cu mai mare viteză, mai ales că la nivel de Consiliu Județean PNL și-a asigurat aproape majoritatea, adică 19 mandate. El a mai spus că intenționează să se concentreze și pe crearea de noi motoare de dezvoltare pe lângă Cluj-Napoca, la Câmpia Turzii împreună cu toate comunele învecinate, la fel și la Dej și Huedin.

„Legat de viitor, proiectele vor continua cu mai mare viteză, cred că vom avea majoritate singuri în Consiliul Județean, un mandat ne lipsește să avem 19, dar îl vom avea la redistribuire. Avem proiecte importante care în sfârșit vor aduce, pe lângă Cluj-Napoca, care este un motor de dezvoltare al județului și al României și alte motoare. Vreme să le creăm și în Câmpia Turzii împreună cu toate comunele arondate, în Dej-Gherla și în zona de munte, la Huedin (…) Vrem că vorbim de creșterea calității vieții și în județ și avem toate premisele. Avem 51 de localități cu primari PNL. Aproape 99% din populația județului are primari de la PNL. Putem pune în practică toate proiectele”, a declarat Tișe în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Cluj.

El a spus că își dorește și un dialog deschis cu toate partidele din Consiliul Județean. „Voi avea discuții zilele următoare și cu toți contracandidații mei pentru a prelua toate proiectele propuse și care cred că se vor implementa vor avea susținere pentru ele dacă se vor dovedi viabile. Sper, punând la o parte gâlceava ieftină, lupta pentru mize mici care nu au de a face cu viața oamenilor, concentrându-ne pe proiectele reale și în parteneriat cu domnul Emil Boc că le ducem la bun sfârșit”, a spus Tișe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.