Închide

VIDEO Liderii PNL Cluj Daniel Buda și Alin Tișe comentează victoria reușită în județ cu ajutorul traseismului politic. Tișe: „Domnul Cioloș e în asentimentul meu”

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Luminiţa Silea - sept. 28, 2020 0 452

PNL și-a asigurat primăriile din toate orașele din județ. Aceasta după ce președintele Tișe a luat de partea sa doi primari importanți ai PSD, pe cel din Dej, Morar Costan, și pe cel din Turda, Cristian Matei, care și-au adjudecat încă un mandat din partea PNL. La Gherla a câștigat candidatul PNL în fața fostului primar PSD. De asemenea, Tișe a convins și alți primari din comunele clujene, PNL ajungând de la 31 de primării de comune la 45 de primării din totalul de 75 de comune câte există în județ.

Despre victoria ‘murdară” obținută și cu ajutorul traseimului politic, Tișe a spus că nu consideră că este vorba despre traseism politic și că inclusiv „domnul Cioloș”, reprezentantul PLUS este în asentimentul său deoarece spune că este loc în partidul pe care îl reprezintă pentru primarii PSD care nu se mai regăsesc în politica social-democraților.

„Traseism este atunci când în timpul mandatului cineva își schimbă partidul. Primarii care au venit în acest moment la PNL au așteptat să li se încheie mandatul, s-a încheiat, au decis să candideze la un alt partid și să spună în fața alegătorilor acest lucru. Un primar, după ce îi expiră un mandat, nu poate fi oprit. S-ar putea întâmpla ca un primar în funcție să nu mai aibă susținerea partidului,după 20 de ani sau 10 să nu se mai regăsească l pur și simplu în politica partidului și să considere că echipa nu îl mai reprezintă. Eu voi candida de la partidul x, voi mă votați. Atâta timp cât este sincer în fața alegătorilor. Nu consider că acesta este traseism. Era traseism dacă în timpul mandatului își schimba partidul. Orice primar este liber să aleagă din ce partid face parte. Cred că și domnul Coloși este în asentimentul meu când spune că oamenii care nu s-au mai regăsit în PSD s-au putut regăsi în USR sau PLUS.  Adică și cei care blamau cel mai mult acest tip de abordare au înțeles că între ciclurile electorale oamenii pot să își schimbe partidele. Orice primar poate decide după ce se termină. Nu poți obliga pe nimeni să stea 5-10-15 ani în același partid. Au fost buni administratori cei care au venit la noi și au câștigat majoritatea mandatelor iar cetățenii din acea localitate au aprobat gestul lor. Adică dacă îți depui candidatura sincer, la final de mandat nu este traseism, pentru că nu poți obliga un primar să stea toată viața în același partid. În politică oamenii te votează pentru ceea ce faci”, a declarat Tișe.
Președintele PNL CLuj-Daniel Buda- a spus că atâta vreme cât un partid are derapaje de la propriile valori, atunci oamenii au o mai mare mobilitate și de aceea optează pentru alte partide.

PSD Cluj avea în Cluj 33 de primari, din totalul de 81 de unități administrativ-teritoriale ale județului, repsectiv 30 de primari de comune și 3 primari de orașe (Gherla, Dej și Turda). Liberalii aveau  34 de primari, respectiv 31 de primari de comune și 3 de orașe (Cluj Napoca, Câmpia Turzii și Huedin).

În urma alegerilor locale, PNL a câștigat 51 de primării.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.