Închide

VIDEO Emil Boc despre formarea unei majorități mai largi la Primărie: „Un parteneriat cu UDMR e prima mea opțiune ca primar, dar decizia aparține partidului”. Ce pregătește echipa PNL Cluj

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Luminiţa Silea - sept. 28, 2020 0 650

Primarul Emil Boc a spus public, în cadrul unei conferințe de presă susținute la prânz, în 28 septembrie, că rezultatele alegerilor au făcut ca organizația de la Cluj să devină una dintre cele mai puternice din țară, dacă nu cea mai puternică, având în vedere scorul electoral  din municipiu și județ.

Atât primarul Emil Boc, reales în funcție,  cât și președintele CJ Cluj, Alin Tișe, au reușit să își asigure majoritatea în Consiliul Local și  Consiliul Județean și pot guverna singuri. Adică PNL să rămână cu ambele fotolii de viceprimar, respectiv vicepreședinte de Consiliu Județean.

Emil Boc a spus că el optează pentru o majoritate mai largă împreună cu UDMR. Întrebat despre scorul slab obținut de UDMR și dacă acest partid merită în continuare fotoliul de viceprimar din Cluj-Napoca, Boc și-a menținut poziția, spunând că nu uită că în 2012, când nu avea majoritate la Cluj, UDMR-ul a mers în alianță cu el.

„Prima mea opțiune ca primar este de a continua acest parteneriat cu UDMR pe care îl avem din 2004. Evident că politic vom discuta când avem toate rezultatele finale. Dar ca primar am spus că în acest oraș toată lumea trebuie să se simtă acasă. Parteneriatul și colaborarea cu UDMR a fost o cheie în menținerea echilibrului în oraș și consider că acest oraș este orașul tuturor, indiferent de etnie (…) Aceste lucruri se discută politic, noi ca primari ne putem exprima opțiunea. Viziunea o stabilește conducerea partidului. UDMR e prima opțiune, indiferent de rezultatele de la aceste alegeri. Nu uit faptul că în 2012, când nu aveam majoritate, UDMR putea merge cu USL, dar a mers cu mine. Nu mă dezic”, a declarat Emil Boc.

Alin Tișe a spus că e mulțumit de colaborarea pe care a avut-o cu UDMR și cu actualul vicepreședinte Vakar Istvan în mandatul trecut, dar nu a fost la fel de convins cu privire la asigurarea unei majorități mai largi în Consiliul Județean.

„La Consiliul Județean așteptăm să se confirme numărătoarea finală și momentul în care vom vedea exact dacă avem sau nu majoritate. Dar să presupunem că o vom avea deoarece pentru asta mai avem nevoie de un singur mandat. Vom analiza la nivelul Consiliului Județean (…) Am avut o colaborare bună, însă așteptăm oficial rezultatele, există opțiuni diverse”, a declarat Alin Tișe.

Președintele PNL Cluj-Daniel Buda-  a spus că la nivel de Cluj PNL a avut o colaborare bună cu cei din UDMR și că există coordonate pentru o colaborare viitoare, însă nu a spus în ce măsură aceasta se va realiza.

Despre scorul obținut la Cluj-Napoca și în județ de PNL, Boc a ținut să spună că votanții clujeni l-au lăsat fără cuvinte și și-a reiterat prima declarație pe care a dat-o public despre rezultatele alegerilor, și anume că speră să nu îi dezamăgească pentru că ei sunt cei care l-au inventat și reinventat politic.

Primarul Emil Boc a mai ținut să îl felicite pe Alin Tișe pentru rezultat, dar și pe ceilalți primari PNL care au câștigat alegerile. I-a felicitat și pe cei care au pierdut la limită (cazul consilierului județean Ligia Pop, care a pierdut primăria Apahida la câteva voturi în fața primarului PSD Gheorghe Fati). „Trebuie să știe că pot fi primari într-o zi. Cel mai bun exemplu este la Gilău, unde un om care s-a validat în fața comunității a câștigat acum, chiar dacă în 2016 a pierdut alegerile la câteva voturi”, a spus primarul din Cluj.

Emil Boc a vrut să sublinieze că e reprezentantul unei echipe și l-a mai felicitat pe actualul președinte al PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda pentru că „ne-a ținut împreună pe toți și a făcut din PNL una dintre cele mai importante organizații din țară, nu știu rezultatele, dar oricum în top„.

Despre ce urmează la Cluj, primarul a spus că există toate ingredientele pentru a pune în operă proiectele deja anunțate. „E ipocrit să spunem că nu putem. Avem viziune, proiecte, instrumente să colaborăm cu Consiliul Județean și cu Guvernul. Avem ingredientele care ne trebuie. Să menținem Clujul pe primul loc, să unim și să nu dezbinăm, să construim și să nu demolăm, să facem Clujul unul din cele mai importante orașe din Uniunea Europeană în materie de inovare, așa cum este și acum în primele șase orașe europene. Vrem să creștem calitatea vieții în fiecare colț al Clujului și în primul rând să îi facem pe clujeni să fie mândri, atât dacă merg în țară, cât și în strainatate, că sunt clujeni. De fapt, ce ne dorim? Ne dorim la finalul celor patru ani ca toți clujenii să spună că e fain la Cluj și că am meritat votul de încredere pe care l-au dat PNL”, a declarat Boc.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare