Închide

Primăria a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență în cazul alunecărilor de teren de pe strada Uliului/ Primarul Emil Boc e președintele acestuia/ Ce măsuri s-au dispus

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 27, 2024 0 379

Alunecările de teren produse, din nou, pe strada Uliului din Cluj-Napoca, care au dus la surparea unei porțiuni din arteră, au generat polemici aprinse în mediul online. Clujenii au opinat că Primăria a permis accesul mașinilor de mare tonaj pentru a deservi șantierele locuințelor autorizate pe deal, dar și că strada ar fi lipsită de canalizare pentru apele pluviale, motiv pentru care alunecările de teren sunt tot mai frecvente.

Primăria a anunțat public, printr-un comunicat de presă că a început să monitorizeze situația de pe str. Uliului nr. 90 începând de joi, 25 aprilie, când au fost luate măsuri pentru semnalizarea unor restricții de circulație pe banda carosabilă afectată.

“Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carosabilul de pe strada Uliului în dreptul numărului 90. Au fost luate primele măsuri de semnalizare și de ținere sub observație a zonei – semnalizare rutieră de restricționare a circulației autovehiculelor pe banda carosabilă afectată (banda de coborâre).
Având în vedere că prognoza meteo indica precipitații, pentru a nu se agrava starea de fapt, am trecut la sigilarea fisurilor (pentru a nu intra apa meteorică)”, a justificat Primăria acțiunea de asfaltare demarată pe stradă și sesizată de riverani.

Potrivit instituției, vineri, 26 aprilie, s-a constatat că situația din teren s-a agravat, așa că s-a dispus ca măsură, limitarea tonajului  la maxim 2 tone. “Am asigurat permanența cu doua echipaje ale Poliției Locale pentru asigurarea implementării măsurilor necesare și informarea cetățenilor. Vineri spre sâmbătă alunecarea a continuat, astfel că azi, 27 aprilie 2024 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență”, a mai informat Primăria.

Ce măsuri a dispus Comitetul pentru Situații de urgență:
1. Închiderea circulației auto pe strada Uliului, pe tronsonul afectat de alunecari;
2. Identificarea unor rute alternative de acces;
3. Mandatarea RADP să intervină pentru amenajarea rutei alternative, acolo unde este necesar.

“Continuăm, alături de toate instituțiile abilitate să monitorizăm situația și să implementăm măsurile necesare”, a mai transmis Primăria.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență e condus de primarul Emil Boc. Primăria are și un serviciu pentru situații de urgență, subordonat administratorului public și primarului.


vezi și: FOTO Grave alunecări de teren pe strada Uliului, după ce Primăria s-ar fi grăbit să o asfalteze cu o zi înainte / Restricții de trafic / Pompierii: „A fost afectată una dintre benzile de mers a carosabilului, pe o lungime de aproximativ 20m”

Alunecări de teren și în 2023:

Primăria închide circulația pe strada Uliului pentru a face foraje/Riveranii au sesizat că strada e plină de crăpături și a început să o ia la vale

foto: Sergiu Răzvan/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu