Autismul primarului Boc
AdministrațieTop News by Mihai Prodan - oct. 26, 2015 2 811

Vizitează un șantier la care cheamă și presa, ori „inaugurează” autobuze fluturându-le tricolorul în fața parbrizului, ca la Formula 1. Primarul Clujului, Emil Boc, a încetat demult să aibă un dialog cu comunitatea și a preferat în schimb varianta monologului, pe rețelele sociale, unde vorbește singur.
Primarul Boc e un abil utilizator al rețelelor sociale: nu doar că are pagină pe Facebook, pe care o și administrează personal alături de consilierii săi, dar are și un cont pe Twitter, pe care îl folosește relativ frecvent, ba chiar și un canal de YouTube unde uploadează videoclipurile cu discursuri ori declarații de la diverse evenimente.
Ce au în comun toate acestea, însă, e lipsa dialogului. Am analizat toate conturile, dar pentru relevanță vi-l prezentăm doar pe cel de FaceBook, de departe mult mai activ față de twitter ori YouTube. Cu aproape 30.000 de fani ai paginii sale, primarul Boc publică albume de fotografii de la evenimentele la care e invitat, prilej pentru votanți să îi aducă la cunoștință diverse probleme ale orașului, să-l felicite dacă e cazul, ori să i se plângă. Fără succes, însă. Iată cifrele pentru octombrie, la zi: sunt nu mai puțin de 163 de comentarii până la ora publicării acestei știri, dar numai patru răspunsuri ale primarului Emil Boc – și toate cu referire doar la problema depozitării deșeurilor din oraș. Nimic despre programul de asfaltări care a blocat orașul, de străzile lăturalnice ce se cer asfaltate ori reparate, ori de alte probleme semnalate de cetățeni.
Două exemple:
Și în ce privește relația cu presa primarul Emil Boc are deficite: a organizat, de la sfârșitul lunii iulie și până acum, o singură conferință de presă. Ba mai mult, aceasta a fost anunțată în aceeași zi – dimineața pentru ora 12.30. Nu e ca și cum ar fi fost o urgență: subiectul conferinței de presă au fost proiectele de Hotărâre de Consiliu Local ce intrau în dezbaterea CL în aceeași după-masă, în ședința lunară a Consiliului.
„Conferințele de presă” organizate „pe teren” de către primarul Boc au fost mai multe, însă, și toate au un lucru în comun. Iată lista lor, discronologic, în a doua jumătate a acestui an:
2 septembrie vizită pe șantierul Cinematografului Dacia din Mănăștur
12 august vizită pe șantierul liceului „Avram Iancu” – școli reabilitate cu fonduri europene
5 august platoul Sălii Sporturilor prezentare autobuze noi
22 iulie finalizarea centrului pentru vârstnici de pe strada Decebal
Ce au în comun aceste „conferințe de presă”? Sunt de fapt inspecții de șantier ale primarului, la care Boc invită și ziariștii – nu ca să primească întrebări, ci ca să se laude că-și face treaba. Vezi aici cum se desfășoară o astfel de vizită
Să mai spunem că primarul Boc mai are la dispoziție, ca să țină legătura cu cetățenii, și platforma domnuleprimar.ro, unde reclamațiile curg gârlă. O fi primarul Emil Boc campionul răspunsurilor în topul primarilor din țară, cu 24 în ultimele șapte zile, dar și numărul plângerilor e proporțional: 55 de sesizări. De altfel, la majoritatea sesizărilor din ultima săptămână răspunsul se lasă așteptat.
Sesizari pentru primaria Cluj Napoca
2 comentarii
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Clujul rămâne unul dintre județele din țară cele mai vizitate de turiști și în octombrie, în 10 luni a fost vizitat de aproape 600.000 de turiști, a patra cea mai mare cifră din România
dec. 11, 2023 0
-
Licitație de 2,3 milioane lei pentru înființarea centrului de colectare pentru deșeuri voluminoase sau din construcții în Cluj-Napoca/Proiectul a fost criticat și acum costă de 15 ori mai puțin
dec. 11, 2023 0
o luati si voi pe aratura.
acel site nu e unul oficial.
iunainte ne plangeam ca se asfalteaza prea mult deodata si incurca traficu. acum ca strada x e neasfaltata.
pai ne hotaram odata?
Eu as zice si de cum discuta cu comunitatea pe marginea subiectului legat de Somes ca si acolo tot monolg e.